Podijeli objavu

Mnogo je obožavatelja nogometa, ali rijetki od njih znaju povijest dresova svojih omiljenih klubova. Ipak, kada je Juventus objavio kako će promijeniti dizajn dresova, navijači su poludjeli.

Povijest dresova Stare dame

Na svom početku, dresovi su bili skroz bijeli, a do 1903. godine, Juventusovi igrači igrali su u rozim dresovima. Ove dresove dizajnirao je jedan otac čiji je sin igrao za ovaj talijanski klub. Situacija se promijenila kada im je dosadilo izbjeljivanje roze boje nakon pranja.

Talijani su upitali za pomoć, ista je stigla iz Engleske u vidu crno-bijelih dresova. Kako prenosi The Guardian, dresovi su osmišljeni od strane Notts Countyja, najstarijeg kluba na svijetu.

Upravo ovaj dizajn s karakterističnim linijama zadržao se 116. godina s manjim izmjenama tijekom vremena.

Klubovi su nakon ovoga ostali u dobrim odnosima. Na otvorenju svog novog stadiona Juventus je pozvao Notts County te s njima odigrao prvu utakmicu.

Juventus mijenja izgled dresa koji traje već 116. godina 1

Tradicija ostaje povijest

Kako prenosi FootyHeadlines, portal specijaliziran za nogometne dresove, Juventus od ove sezone mijenja izgled dresa. Novi dres je na jednoj polovici crn, dok je druga polovica bijela, a kroz sredinu prolazi roza linija.

Navijači su zgroženi odlukom kluba, a ostaje za vidjeti hoće li doći do promjene odluke.

Juventus mijenja izgled dresa koji traje već 116. godina 2
Podijeli objavu