Podijeli objavu

Ustavni sud Bosne i Hercegovine bi na plenarnoj sjednici zakazanoj za 28. i 29. ožujka trebao razmatrati ukupno šest zahtjeva za ocjenu ustavnosti koji su predloženi za rješavanje u četiri odvojene odluke.

Registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan, Feni je potvrdio kako prijedlog dnevnog reda za plenarnu sjednicu nije pretrpio nikakve izmjene u odnosu na ono što je objavljeno na službenoj stranici tog suda.

U kontekstu sa zahtjevima za ocjenu ustavnosti čije je rješavanje predloženo u četiri odvojene odluke, Mijan je kazao da se jedna odnosi na Zakon o Danu RS, a jedna na zakone o parničnom postupku oba entiteta u pogledu odredbi koje se tiču prava na naplatu troškova u parničnom postupku kada je jedna od strana zastupana od pravobraniteljstva.

“Tri zahtjeva odnose se na Upute Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) o načinu provedbe posrednih izbora, dva zahtjeva koje je podnio Sud BiH i treći koji je podnijela Borjana Krišto u svojstvu predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH)”, precizirao je.

Osim razmatranja zahtjeva za ocjenu ustavnosti i donošenja odgovarajućih odluka, Ustavni sud BiH bi trebao usvojiti godišnje izvješće o radu za 2018. i Izvješće o izvršenju budžeta Ustavnog suda BiH za 2018. godinu, navodi Fena.

Podijeli objavu