Podijeli objavu

Ante Kostelić Gips više nije vrhunski trener prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora

Ante Kostelić Gips, proslavljeni hrvatski skijaški trener, čovjek koji je svojom vizijom, znanjem, strogoćom, upornošću i predanošću Hrvatskoj i skijaškom svijetu podario Janicu i Ivicu, više nije vrhunski trener prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora. Sportske novosti tim povodom pokrenule su inicijativu kojom žele “osigurati adekvatan status i mirovine našim najistaknutijim sportskim trenerima koji su svoju trenersku izvrsnost višestruko potvrdili na najvišoj svjetskoj razini.”

Više nije u kategoriji vrhunskih hrvatskih trenera

Tako Gips, bez obzira na 10 olimpijskih medalja (četiri zlata), osam svjetskih medalja (šest zlata) i četiri velika Globusa (tri ženska, jedan muški) i 56 pobjeda u Svjetskom skijaškom kupu koje je trenerski potpisao, više nije u kategoriji vrhunskih hrvatskih trenera.

VELIKA SRAMOTA HRVATSKOG SPORTA: Antu Kostelića ponizili kao nikad prije; ovo je naša surova stvarnost 1
AFPFoto: AFP

Razlog odluke HOO-a

Razlog takvoj odluci HOO-a je što njegovi skijaški učenici, Elias i Samuel Kolega, još nemaju ni medalja, ni pobjeda u Svjetskom kupu, ni Globusa, pa je i Kostelić kod nove kategorizacije trenera u HOO-u nakon završetka olimpijskog ciklusa svrstavan među one trenere koji sve ono što je on nekoliko puta osvojio oni nisu nikad. Usput, da bi se mogao financirati projekt braće Kolega i njegov posao, jer u tom trenutku nije bilo dovoljno novca u njihovu matičnom savezu, Ante Kostelić je podigao kredit?!

Svi uspjesi preko noći zaboravljeni

Anti Kosteliću figurativno su razbijeni svi osvojeni Globusi i bačene u smeće sve osvojene medalje. Iako, kad je Ivica otišao u skijašku mirovinu Ante nije u trenersku, nastavio je i dalje raditi svoj posao…

VELIKA SRAMOTA HRVATSKOG SPORTA: Antu Kostelića ponizili kao nikad prije; ovo je naša surova stvarnost 2
Ante KostelićFoto: Goran Jakus/PIXSELL

“Sve to, a najviše dokaz na koji način Hrvatska tretira izvrsnost. Jer o njoj je riječ. Logično je da nisu svi treneri u istom statusu, ali nelogično je da se svih ovih godina nismo potrudili pronaći način kako ljudima koji su se izdigli ne iznad prosjeka, nego na razinu koja je i u svjetskim okvirima dostižna samo iznimnima, dati status koji su zaslužili”, zaključak je poznate novinarke i urednice deska u Sportskim novostima.

Podijeli objavu