Podijeli objavu

Za sve je kriv moj prijatelj Zole, to moram kazati. Tog dana donijeo je novine sa čudesnim pejsažem…

– Ajmo mi u Istru – rekao je – tamo žive vile… Ma, daleko je… Al’ kad već žive, same su krive… I, eto nas.

Tako je nekako glasio tekst pjesme novosadskog kantautora Đorđa Balaševića Rapsodija o Katrin’, napisane 1978 godine. I zaista, 41. godinu kasnije eto Balaševića u Istri. U malom pitoresknom mestu Brtonigla, nedaleko od Umaga, na brežuljku malo dalje od samog naselja, nedavno je kupio vilu.

Sama vila se sastoji od ogromnog dnevnog boravka, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupatilima, vanjskom i unutarnjom kuhinjom, a uz sve to treba naglasiti kako ima i bazen od 40 kvadratnih metara, saunu, jacuzzi, podno grijanje…

Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko tvrtke Balbelo, čiji je direktor njegova kći. To je učinio kako bi vjerojatno platio manji porez.

Balašević kupio vilu u Hrvatskoj vrijednu gotovo milijun maraka, pogledajte kako izgleda i čime je sve opremljena 1

Vila s bazenom kakvu je u Brtonigli kupio Balašević realno stoji između 300 do 350 pa do maksimalnih 450.000 eura, no kažu kako bi ista, po principu ključ u ruke, mogla stajati i duplo više.

Balašević kupio vilu u Hrvatskoj vrijednu gotovo milijun maraka, pogledajte kako izgleda i čime je sve opremljena 2

U tu cijenu podrazumijevaju se neka standardna oprema i namještaj više klase. No sve to vlasnik može promijeniti, pa se primjerice prije same ugradnje odlučiti za skuplje podne pločice iz Toscane. Rasvjetna tijela zamijeniti onima iz Murana. Isto tako, po želji, izmijeniti tuš kabine, u kuhinji štednjak, hladnjak i slično skupljim, što u konačnici podiže i cijenu.

Izvor: 24 sata.hr.

Podijeli objavu