Podijeli objavu

Stiglo nam je proljeće, i s novim godišnjim dobom mijenjamo i odjeću u ormaru. Umjesto tamnijih nijansi okrećemo se svjetlijim, biramo odjeću sa cvjetnim i drugim, veselijim, detaljima i naravno odlučujemo se za laganije i prozračne materijale.

Ali imamo li mjesta za sve to u svojim ormarima?! Pretpostavljamo da je odgovor ne.

Ormari su, naročito ženama, uvijek premali i prenatrpani, a često je u njima odjeća koju već dugo nismo nosili i tko zna hoćemo li je nositi uopće. Dobrom organizacijom ormara možemo sebi olakšati svakodnevnu rutinu prije odlaska na posao, na neki događaj ili izlazak iz kuće uopće. Olakšajte sebi tako što ćete napraviti proljetnu inventuru ormara i ladica.

Napravite proljetnu inventuru u svom ormaru 1

Izbacite poderano i malo

Iz njih izbacite svu staru i poderanu odjeću i odjeću koja godinama čeka neku prepravku. Ukoliko imate odjeće koja vam je mala i tijesna također je izbacite. Osim možda jednih farmerki koje će vam biti poticaj ukoliko želite  smršavjeti i „stati“ u njih.

Ostalih odjevnih predmeta neodgovarajuće veličine se obvezno riješite.

Donirajte odjeću

Sva odjeća koju izbacite iz ormara a koja je očuvana i koja može poslužiti još nekome, se može donirati raznim udrugama, te na taj način možete učiniti i dobro djelo, od čega ćete se također osjećati bolje.

Ormar i ladice napunite samo odjećom koju volite i koju nosite, a kada sve to fino složite, vidjet ćete da imate više odjevnih kombinacija nego što ste mislili.

Pustite dobru glazbu

Iako je čišćenje ormara uzbudljivo i olakšavajuće, može biti i stresno.

Kako biste sebi olakšali, pustite dobru glazbu i krenite sortirati.

Svakako odvojite zimsku odjeću od ljetne, zatim sportsku i odjeću za posebne prilike.  Kada ste sve sortirali krenite s inventurom.

Nabavite organizatore

Lakše bi vam bilo ukoliko biste u ormare i ladice postavili organizatore, praktične, viseće organizatore za odjeću i modne dodatne, a u ladice odjeljke za čarape, rublje i drugo.

Napravite proljetnu inventuru u svom ormaru 2

Očistite police

Ormar svakako očistite, police dobro izbrišite, stavite ukrasne papire na njih, nabavite i mirisne vrećice za ormar s lavandom ili nekom drugom mirisnom notom, i na kraju uredno poslažite stvari u ormaru, navodi Faktor.ba.

Odjeća koju najčešće koristite neka vam bude na dohvat ruke. Uživajte u svom lijepo sređenom ormaru.

Podijeli objavu

Odgovori