Podijeli objavu

Za mnoge žene ideja da će se pretvoriti u svoju majku nije privlačna i to žele izbjeći pod svaku cijenu.  Međutim, nova istraživanja sugeriraju da bi to moglo biti neizbježno.

Istraživači tvrde da se žene, kada napune 33 godine života, počinju pretvarati u svoje majke, uzimajuću u obzir njihove navike, ukuse i stavove, za koje vjerojatno nikada ne bi pomislile da ih imaju.

Istraživanje je proveo dr. Julian De Silva, koji je razgovarao sa 2.000 muškaraca i žena u sklopu studije.

Zaključio je da se više od polovice žena u ranim tridesetim godinama ponašalo više kao njihova mjaka, za razliku od “pobune” koju su imale u mlađim godinama. Takvo ponašanje uključivalo je usvajanje istih izreka, sudjelovanje u istim hobijima, čak i gledanje istih TV emisija kao i njihove majke.

Otkriveno je da i muškarci počinju postajati kao svoji očevi u sličnoj dobi, oko 34 godine života, tako što počinju voljeti istu glazbu i zauzimati odgovarajuće političke stavove, prenosi britanski Mirror.

– Svi se pretvaramo u naše roditelje u nekom trenutku našeg života i to je nešto što trebamo slaviti. To je neizbježan dio starenja, ali i proces koji mnogi ljudi pokušavaju odgoditi što je duže moguće. To je također jedan od razloga i zašto u toj dobi osobe oba spola rade i prve estetske korekcije – kazao je dr. De Silva.

Podijeli objavu

Odgovori