Podijeli objavu

Trojica pijanih maloljetnika u noći na utorak su u svom vandalskom pohodu po Zadru razbili izlog trgovine te provaljivali u usidrene brodove, iz kojih su uz alkoholna pića krali i signalne rakete, tzv. bengalke od kojih su jednu zapaljenu bacili pod Mercedes koji se zapalio.

Ne navodeći njihovu dob, zadarska policija u srijedu je priopćila kako je trojicu maloljetnika kazneno prijavila zbog više kaznenih djela.

Jednoga sumnjiči da je u ponedjeljak oko 23,45 sati zajedno s dvojicom mladića u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića razbio izlog trgovine.

Potom su tijekom noći na Liburnskoj obali provalili u brod u kojem su pili alkoholna pića koja su tamo pronašli, a zatim i u drugi brod iz kojeg su ukrali nekoliko bengalki.

Na parkiralištu u ulici Obala kneza Branimira je spomenuti mladić, koji je očito predvodio ovu skupinu vandala, zapalio bengalku i bacio je pod parkirani automobil koji se zapalio te mu je izgorio stražnji dio, a ugasili su ga građani.

Tog je maloljetnika policija prijavila za dva kaznena – dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te oštećenje tuđe stvari – te ga u utorak navečer i privela. Protiv druge dvojice podnosi kaznenu prijavu zbog teške krađe.

AUTOR:

Podijeli objavu