Podijeli objavu

Protupci protiv Davora Dragičevića su obustavljeni

Obustavljeni su prekršajni postupci protiv Davora Dragičevića, potvrdio je za Klix Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Dragičević u slučaju ubojstva njihova sina Davida. U pitanju su bile prijave MUP-a Republike Srpske, podnesene nakon prosvjeda u prosincu prošle godine na Trgu Krajine budući da Davor nije pronađen na prijavljenoj adresi. U odluci Osnovnog suda se navodi da će se proces nastaviti u slučaju da se Dragičević vrati u BiH. Međutim, ne smije doći do zastare koja nastupa nakon dvije, odnosno četiri godine.

Sud je donio ovu odluku nakon što ih je MUP RS obavijestio da je Davor Dragičević nestao, da ne znaju gdje se nalazi i da misle da se nalazi u inozemstvu. “Posebno ‘bode’ oči ovaj termin nestao. On nije nestao i pravna kvalifikacija je da nije zatečen na navedenoj adresi i iz tih razloga se predlaže da se postupak obustavi. Ti prekršajni postupci su gluposti koje su rezultat pritiska na Davora Dragičevića da odustane od utvrđivanja istine. Kada se rasvijetli samo ubojstvo Davida onda ti postupci više neće imati nikakav značaj”, rekao je Feraget za Klix.

Podneseno više prijava

Protiv Dragičevića je podneseno više prijava za neprijavljanje prosvjednih skupova, narušavanje javnog reda i mira, prijetnji itd., a nakon prosvjedao 30. prosinca u Banjoj Luci otišao je iz BiH u Austriju.

Podijeli objavu