Podijeli objavu

Dvojica studenata koja su optužena da su uzrokovala veliki šumski požar u talijanskoj regiji Komo kažnjena su novčanom kaznom od 13,5 milijuna eura, piše BBC.

Mladići, obojica u dobi od 22 godine, roštiljali su 30. prosinca prošle godine u planinskoj kućici koja pripada jednom od njihovih djedova kada je zbog njihove nepažnje izbio požar.

Lokalni talijanski dužnosnici izračunali su iznos novčane kazne koristeći se formulom za određivanje opsega štete uzrokovane požarom.

Jedan od studenata rekao je talijanskim medijima da su “žrtveni janjci”. U razgovoru za talijanske novine “La Stampa” izjavio je kako mu je “jako žao” zbog požara, no da oni nisu jedini koji su odgovorni te da je požar krenuo s više mjesta.

” Mi smo žrtveni janjci. Ne zna se što je točno uzrokovalo požar. Mi smo stvarne žrtve ove priče. Odmah smo upozorili vatrogasce i dali sve od sebe kako bismo ugasili požar “,  dodao je.

Tužitelji, koji su istražili uzrok vatre, tvrde suprotno i smatraju da je požar nastao zbog nepažljivog rukovanja roštiljem. Sud je na temelju tih nalaza, proglasio mladiće odgovornima, zajedno s vlasnikom posjeda, za nastalu vatrenu stihiju, prenosi Avaz.ba.

Požar je trajao nekoliko dana, a uništeno je oko 1.000 hektara šume.

Podijeli objavu