Podijeli objavu

Danas je ponegdje moguća kiša u gorskim predjelima, podno Velebita bura, ali od petka nam stiže iznadprosječno toplo i suho vrijeme.

Danas će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice je moguća kiša, ponajprije u gorskim predjelima.

Na Jadranu pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, a poslijepodne u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak, ponegdje i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C.

U petak će diljem zemlje biti sunčano i iznadprosječno toplo. Poslijepodne u unutrašnjosti mali dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab, sredinom dana mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Duž obale će puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a još ujutro bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu od 10 do 14, a najviša dnevna uglavnom od 18 do 22 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

I za vikend će prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Vjetar na kopnu većinom slab sjeveroistočni, u nedjelju u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati umjerena bura, a danju uglavnom sjeverozapadnjak i zapadnjak, no u nedjelju će vjetar okrenuti na jugo. Temperatura zraka u blagom porastu.

Podijeli objavu