Podijeli objavu

Žena (34) nabavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjom ženom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Krivotvorenje isprave”. Naime, sumnja se da je osumnjičena pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime, izvijestila je PU zagrebačka.

Krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu. Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu utvrđeno je da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga.

Zaposlila se u osnovnoj školi

Nadalje, sumnja se da je krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra izdane u veljači 2013. godine na njeno ime, u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto nastavnice u osnovnoj školi. Na osnovi toga je u rujnu iste godine sklopila ugovor na određeno vrijeme.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu.

Podijeli objavu