Podijeli objavu

Sedam mjeseci od divljanja po zagrebačkoj Ilici te Aleji Bologna, kada je izazvao totalnu pomutnju i skrivio nekoliko sudara pritom ozlijedivši tri osobe, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 26-godišnjem vozaču izrečeno je šest mjeseci psihijatrijskog liječenja, piše Jutarnji.

Mladiću koji je nesreću skrivio u stanju shizofrenije i s THC-om u krvi i urinu mjera prisilnog smještaja produžit će se koliko bude potrebno, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, bit će deportiran u BiH u neku psihijatrijsku ustanovu.

“Nisam došao u Zagreb skriviti nesreću. Do nje nije trebalo doći, ali mi se od konzumiranja marihuane pričinjavalo. Tu noć sam popušio joint, dva, tri. U Velikoj Gorici sam prvo posjetio prijateljicu. Na kraju me policija otjerala da napustim RH u roku od dva sata. Krenuo sam za Sarajevo, završio u Sloveniji pa sam se vraćao kroz Zagreb. Sjećam se kaosa na cesti i prevrtanja. Izbjegao sam jedan auto, ali drugi nisam. Nakon sudara auto se zapušio, a ja sam se uplašio, izašao i otrčao prema pruzi. Bio sam na krivom mjestu u krivo vrijeme. Na ulicama se nisam snašao, a dobar sam vozač”, rekao je tijekom suđenja.

U nesreći je najteže povrijeđen 54-godišnji Dubravko H. s kojim se sudario pri brzini od 112 kilometara na sat. Još uvijek je u bolnici, stopostotni je invalid oduzetih udova i hrani se na sondu.

Podijeli objavu