Podijeli objavu

Još jedna, 13. po redu lažna diploma, otkrivena je u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik.

Kako javlja Libero portal lažni profesor fizike tako je predavao tri godine učenicima. Nitko nije primjetio ništa čudno.

Iz Ministarstva su za N1 potvrdili pronalazak 13. lažne diplome.

“Možemo potvrditi da je riječ o još jednoj lažnoj diplomi koja je pronađena na području Dubrovnika. Radi se o fabriciranoj diplomi fizike s PMF-a u Splitu.

Ravnatelj je kontaktirao nadležna tijela te se očekuje podizanje kaznene prijave. Ovo je za sad 13. lažna diploma od kad je ministrica Blaženka Divjak sredinom siječnja naložila provjeru svih diploma u sustavu odgoja i obrazovanja”, rekao nam je posebni savjetnik ministrice Maro Alavanja.

Ravnatelj Pomorsko-tehničke škole u Dubrovniku Antonijo Lučić za Libero portal rekao je da su u školi svi šokirani rezultatom provjere.

“Istina je to što me pitate. Ne bih govorio o imenima, postupili smo po uputi Ministarstva i sve prijavili, napravili smo izvanredni otkaz čim smo otkrili. Šokirani smo, malo nam se skupilo svega ovih dana, imali smo sprovod u utorak maturanta koji je nastradao u prometnoj nesreći i sad ovo, grozno, situacija je nikakva…”, potresnim tonom ispričao je ravnatelj Lučić.

Pred školom je sada izazov jer moraju brzo pronaći novog profesora fizike.

“Imamo sad par dana proljetnog odmora, praznika, pa ćemo se nakon toga snaći za nekakvu zamjenu, ne znam što bih vam rekao. Nije lako. Nema toga kadra, ali što je tu je”, kaže ravnatelj Lučić.

Podijeli objavu