Podijeli objavu

Na internetu je objavljen potresan snimak tinejdžerke iz Bangladeša, snimljen netom prije nego što je živa zapaljena jer je prijavila seksualno zlostavljanje.

Riječ je o slučaju Nusrat Jahan Rafi, 19-godišnjakinje koja je za zlostavljanje optužila učitelja Siraj-ud-Daula. Snimak koji je objavljen nastao je u policiji, a svjedoči kako je brutalno tjerana da se prisjeti šta joj se dogodilo…

Tinejdžerku su, navodno, zapalile kolege iz škole, a 80 posto njezinog tijela prekrivale su teške opekotine. Preminula je četiri dana kasnije, u bolnici.

Njezina smrt pokrenula je niz prosvjeda u Bangladešu. Uhićeno je 17 osoba, a jedna uhićena osoba kazala je da je napad naredio učitelj kojeg je Rafi optužila za napastvovanje. Mohammad Iqbal, šef policije, potvrdio je ovo za AFP: “Učitelj im je naredio da je nagovore da povuče optužbe ili da je ubiju ako odbije.”

Na objavljenom snimku vidi se njezina izjava policiji, kao i to što je šef lokalne policije Moazzem Hossain odbacio njezine tvrdnje, uz rečenicu “nije to strašna stvar”. Kada ona počne plakati, čuje se kako joj Hossain govori: “Prestani plakati. Ništa što ti se dogodilo nije za plakanje.”

Policija nije nikako reagirala na njezinu prijavu i djevojka je prvo odbijala ići u školu. Nakon više od sedam dana izostajanja, 6. travnja je došla u školu, na ispit iz Arapskog jezika. Plašila se za svoju sigurnost, pa je povela i brata da je štiti, ali su njezinom bratu zabranili ulaz.

Nekoliko sati kasnije, pozvali su je na krov, kazavši kako je njezina prijateljica tu pretučena. Ipak, gore je sačekalo najmanje pet osoba, obučenih u burke, koji su zahtijevali da odbaci optužbe. Kada je odbila, napadači su je uhvatili, zavezali šalom, polili kerozinom i zapalili.

Čelnik policije Iqbal kazao je da je petero uhićeno ostalo u pritvoru, a da je troje išlo u razred s njom.

“Planirali su da sve prikažu kao samoubojstvo. Ipak, Rafi se, iako zapaljena, uspjela osloboditi i pobjeći”, kazao je on.

Dok su je vozili u bolnicu, Rafi je iskoristila bratov mobitel i snimila je video u kojem je opisala kako se napad dogodio i imenovala je neke kolege za koje je smatrala da su odgovorni, prenosi Radio Sarajevo.ba.

Učitelj je sad konačno u pritvoru.

Podijeli objavu