Podijeli objavu

Britanski ronilac koji je lani sudjelovao u spektakularnoj akciji spašavanja tajlandskih dječaka iz poplavljene pećine, i sam je morao biti spašen iz pećine u američkoj saveznoj državi Tennessee, objavili su američki mediji.

Josh Bratchley spašen je iz pećine Mill Pond blizu Nashvillea u srijedu navečer. Dobro se osjeća i odbio je liječničku pomoć, objavila je lokalna mreža WRCBTV.

Bio je u maloj grupi britanskih ronilaca koji su istraživali pećine nekoliko dana, objavila je agencija za hitna stanja.

Grupa je uočila da Bratchleya nema u utorak i počela je traganje za njim isprva sama, a kad je istekla ponoć obratila se za pomoć. Uvježbani ronilac krenuo je u potragu i uspio ga pronaći u večernjim satima u srijedu.

Ronilac Edd Sorensen rekao je na konferenciji za novinare da je očekivao najgore kada se spustio u pećinu zbog niskih temperatura i mraka, javlja NBC News.

“Uglavnom u akcijama spašavanja, kada uđem spašavati, osobe su histerične, paničare i čine stanje opasnim za mene”, objasnio je Sorenson, ali Bratchley  “mi je pomagao u akciji spašavanja”.

Bio je maksimalno miran. Rekao je: Hvala ti. Hvala ti. Tko si ti?

Brian Krebs, član Službe spašavanja okruga Chattanooga Hamilton koja je bila poslana u pomoć, rekla je da je u akciji trebalo roniti 120 metara uskim prolazom, prenosi Radio Sarajevo.ba.

Podijeli objavu