Podijeli objavu

Japanski pomorac postao je u subotu prva slijepa osoba koja je neprekidnom plovidbom jedirilicom preplovila Tihi ocean, objavio je japanski tisak.

Mitsuhiro Iwamoto (52), stigao je u subotu ujutro u luku Fukushima svojom 12-metarskom jedrilicom, približno 2 mjeseca nakon što je isplovio iz Kalifornije.

Nastanjen u San Diegu na pacifičkoj obali Kalifornije, Iwamoto je isplovio iz toga grada u Sjedinjenim Državama 24. veljače, zajedno s Dougom Smithom, američkim pomorcem koji mu je pomagao dajući mu informacije, primjerice o smjeru vjetrova.

To je bio drugi njegov pokušaj jer prije šest godina morao je prekinuti putovanje kada mu se jedrilica potopila nakon što je udarila o kita.

– Ovdje sam kod kuće. Hvala, rekao je neustrašivi Iwamoto na svečanosti u Fukushimi, gdje je završilo njegovo putovanje dugo 14.000 kilometara.

– Nisam se predao i ostvario sam svoj san, prenosi njegove riječi japanska agencija Kyodo News.

Iwamoto je vid izgubio u dobi od 16 godina i postao je prva slijepa osoba koja je preplovila Tihi ocean, navodi Hrt.hr. Učinio je to kako bi prikupio novac u dobrotvorne svrhe, uključujući za liječenje bolesti koje izazivaju sljepoću, navodi se na njegovoj internetskoj stranici.

 

Podijeli objavu