Podijeli objavu

Osim što su sobe i suiteovi raskošne kvadrature, varirajući od 50 pa do čak 400 kvadratnih metara, o gostima se brine čak 47 zaposlenika, što im jamči uslugu najviše moguće kvalitete

IKA Bez ceremonije otvorenja i uzvanika, u Iki je nekoliko dana prije Uskrsa otvoren Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa.

FOTO Ika dobila luksuzni hotel s pet zvjezdica: Noćenje u njemu stoji i do - 36.000 kuna! 1

– Reakcije prvih gostiju koji su boravili u hotelu izvrsne su, a to je ono što je najvažnije. Rezervacije dolaze iz cijelog svijeta, a osim tradicionalnih tržišta poput Austrije, Njemačke, Italije i Velike Britanije ugodno nas je iznenadio velik broj rezervacija iz dalekih destinacija poput SAD-a, Kanade, Novog Zelanda i ostalih. Prosječne cijene koje postižemo po noćenju u vrhuncu sezone kreću se od četiri tisuće kuna pa sve do 36 tisuća kuna koliko je primjerice potrebno izdvojiti za jednu noć u predsjedničkom suiteu, a cijene izvan sezone nešto su niže, poručuju iz Ikadora, navodeći kako se radi o »najvećoj investiciji po smještajnoj jedinici u povijesti Hrvatske«.

Ovaj hotel s pet zvjezdica ima ukupno 14 smještajnih jedinica, a iznos ulaganja po smještajnoj jedinici iznosi gotovo 6 milijuna kuna i zaokružuje ukupnu investiciju u ovoj fazi na 80 milijuna kuna.

Osim što su sobe i suiteovi raskošne kvadrature, varirajući od 50 pa do čak 400 kvadratnih metara, o gostima se brine čak 47 zaposlenika, što im jamči uslugu najviše moguće kvalitete.

Hotel Ikador, Ika, snimio Marin ANIČIĆ

Hotel Ikador smješten je pokraj samog mora u prekrasnom prirodnom parku za čije uređenje je zaslužan ured arhitektice okoliša Ksenije Jurčić Diminić, dobitnice nagrade za 2019. godinu za najbolje uređenje okoliša i urbanih prostora u jugoistočnoj Europi.

– Namjera je Ikadora stvoriti cjelogodišnju turističku destinaciju pa su tako pomno birani i sadržaji koji su gostima na raspolaganju.

FOTO Ika dobila luksuzni hotel s pet zvjezdica: Noćenje u njemu stoji i do - 36.000 kuna! 2

Ikalia Spa, raskošni spa-centar smješten na jedinstvenoj lokaciji, nudi gostima drugačije spa-iskustvo, a njegovo smještanje na treći kat hotela omogućuje upravo to. Iz soba za tretmane, kao i s terasa koje ih okružuju, pruža se impresivan pogled na Opatijsku rivijeru, Jadransko more i obližnje otoke. Uz iskustva i tretmane poput privatnog apartmana Rasul, terapije Zero body, različitih masaža, tretmana lica, kupki, njege tijela, solarija, različitih sauna, slane sobe, doživljajnih tuševa, hidromasaže, teretane i ostaloga Ikalia Spa posebno se ponosi svojim signature-iskustvima poput terapije zvukom, dragim kamenjem i zlatom. Restoran Nobilion pod vodstvom iskusnog chefa Željka Jovanovića i njegova tima vješto spaja iznimnu lepezu pomno odabranih domaćih namirnica s najboljim vinima u stvaranju izvanrednog iskustva izvornog Mediterana. Nobilion nije samo mjesto »fine dininga «, nego i mjesto istinskog uživanja za moderne hedoniste. Za one koji u restoranu traže višu razinu privatnosti tu je Riva Privée, privatna soba za objed, druženje ili sastanke, a u kojoj možete uživati u pomno biranim pićima te degustacijskom meniju okruženi bezvremenskim Riva dizajnom – istaknula je Žaklina Trbović, članica Uprave za marketing i korporativne funkcije Zubak grupe.
Partnerstvo Ikadora i talijanske Ferretti Grupe, čija je Riva Yachts članica, ističu vlasnici, ne staje tu. Osim Riva Privéea, Ikador je lokacija tek četvrtog Riva Loungea u svijetu, pod nazivom Riva Lounge Ikador Opatija, čime se hotel svrstava u sam vrh ponude svjetskih elitnih destinacija poput Monte Carla, Venecije i Mikonosa.

Hotel Ikador, Ika, snimio Marin ANIČIĆ

– Kao i restoran, Riva Lounge dostupan je ne samo gostima hotela nego i svima ostalima koji su u potrazi za elegantnim prostorom za odmor i opuštanje koji svojim ambijentom odaje počast vrhunskom talijanskom stilu, dizajnu i ljepoti brodova Riva. Kako je smješten oko prostora vanjskoga grijanog bazena s morskom vodom, svega tridesetak metara od mora, u njemu osim u prekrasnom pogledu i glazbi možete uživati u vrhunskim signature-koktelima i izvrsnoj hrani.

Vrhunac je ponude Riva Loungea Riva Aquariva Super, gliser poznat kao ikona stila i elegancije među plovilima elite, a koji je gostima na raspolaganju za istraživanje ljepota okolnih obala, otoka i gradića.

Privezan ispred privatne plaže, kojoj se pristupa podzemnim tunelom ispod šetnice Lungomare, mami mnogobrojne poglede znatiželjnika. – Ako se želite osjećati kao zvijezda iz holivudskih filmova, možete odabrati jedan od dostupnih paketa te unajmiti gliser po cijeni od 3.750 do 13.000 kuna, ovisno o trajanju (od sat vremena do osam sati) te različitim uključenim pogodnostima – dodala je Trbović.

Edgar Cigar Bar gostima nudi uživanje u više od 50 vrsta cigara različitih jačina i aroma iz Kube, Hondurasa, Dominikanske Republike, Ekvadora, Brazila, Meksika, Nikaragve i Perua. Uparivanje cigare s pravim pićem trenutak je čistog opuštanja i samorefleksije, a izbor rumova, viskija i konjaka iz menija omogućit će upravo to.

I prije otvorenja Ikador je postao članom vodeće svjetske hotelske udruge luksuznih hotela, The Leading Hotels of the World, kao jedan od samo 400 koliko ih se može pohvaliti tim statusom.

– Na posjedu hotela uređena je i depandansa za smještaj zaposlenika. Trenutačno se dovršava i vila kao zaseban objekt. Namijenjena je onima koji žele komociju privatne vile uz istodobno korištenje svim pratećim uslugama koje nudi boravak u luksuznom hotelu. Vanjski radovi na vili dovršeni su, a radovi na uređenju interijera trebali bi biti gotovi u rujnu ove godine. Time će se završiti druga faza čime se ukupna investicija zaokružuje na 100 milijuna kuna – zaključila je Žaklina Trbović.

novilist.hr

Podijeli objavu