Podijeli objavu

Svjesno je odbila kemoterapiju i poživjela više no dvostruko dulje nego što su joj predviđali. No, osjetila je kada je došao kraj te se posljednji put obratila svojim voljenima

Bailey Jean Matheson imala je samo 35 godina kada je 5. travnja preminula od leiomiosarkoma, raka mekog tkiva u abdomenu. Kada joj je bolest dijagnosticirana prije dvije i pol godine, liječnici su joj davali svega 12 mjeseci života, no ona je čudom poživjela dulje jer je mudro odlučila kako se neće podvrgnuti agresivnoj kemoterapiji.

Osmrtnica u novinama

Usprkos tomu, Matheson je osjećala da joj se bliži kraj  te je samo nekoliko dana prije smrti sastavila vlastitu osmrtnicu. Samo da vas upozorimo, vjerojatno ćete vam zatrebati maramice ako ste odlučili čitati dalje.

U osmrtnici, objavljenoj u lokalnim novinama Chronicle Herald, Bailey se obratila svojim voljenima i ponudila predivan savjet za život svim ljudima koji su blagoslovljeni tim darom. “35 godina se možda ne čini mnogo, ali bile su prokleto dobre!”, rečenica je kojom započinje njezino posljednje obraćanje.

DJEVOJKA (35) JE ZNALA DA ĆE UMRIJETI, NAPISALA JE VLASTITU OSMRTNICU: Plakat ćete kao malo dijete, ovo je prebolno čitati 1

Roditeljima i prijateljima

“Mojim roditeljima, hvala vam što ste podržavali mene i moje odluke tijekom života. Sjećam se da je mama uvijek govorila kako je gubitak djeteta nešto najgore što se može dogoditi roditelju. Moji roditelji pružili su mi najveću podršku kada sam odlučila ne podvrgnuti se kemoterapiji i proživjeti ostatak života onako kako sam smatrala da treba biti. Znam koliko je teško bilo gledati kako sam prekinula liječenje i pustila prirodi da se pobrine za mene. Oboje vas volim još više zbog toga.”, poručila je Bailey roditeljima.

Nadalje je zahvalila i prijateljima, čiju je brigu i posvećenost kao jedinica bez braće i sestara cijenila dvostruko. “Nisam mislila da mogu toliko voljeti svoje prijatelje. Vi ste mi ovo teško razdoblje svojom bezrezervnom ljubavlju i potporom učinili podnošljivijim i mirnijim”, dodala je.

DJEVOJKA (35) JE ZNALA DA ĆE UMRIJETI, NAPISALA JE VLASTITU OSMRTNICU: Plakat ćete kao malo dijete, ovo je prebolno čitati 2

LIVESTRONG

@livestrong

When Bailey Jean Matheson found out she had two years to live, she decided to make the most out the time she had left. She wanted others to do the same. http://ow.ly/j1e730ot5jD 

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce LIVESTRONG

Rečenica koja će vas prodrmati

Zatim je Bailey spomenula svojega partnera Brenta, kojega je upoznala samo tri mjeseca prije šokantne dijagnoze. “Nisi imao pojma u što si se uvalio kada si mi se toga dana javio. Nisam si mogla poželjeti boljeg muškarca koji će biti uza me u svim pustolovinama, na svim pretragama i kontrolama, i u smijehu i u suzama”, poručila je voljenom dečku. “Ti si prekrasna osoba i svatko u čijem si životu sretan je čovjek. Volim te više nego što možeš zamisliti.”

Na kraju je zahvalila svojim tetama, kućnim ljubimcima i ekipi za palijativnu skrb. Bailey je zamolila sve ljude koji joj planiraju doći na pogreb, da umjesto cvijeća i vijenaca novac doniraju udrugama za prevenciju raka. Svoju je osmrtnicu završila inspirativnim citatom za sve ljude koje ostavlja iza sebe, ali i za sve one koji ovo čitaju. “Ne uzimajte sitnice tako ozbiljno i živite malo!”, poručila je hrabra Bailey.

Autor: Magazin.hr

Podijeli objavu