Podijeli objavu

Mlada Mostarka, Tea Perić igra sezonu karijere u ŽKK Split.

Tea je Splićanke odvela do finala play offa za prvaka Hrvatske, a završna serija starta već u srijedu, protivnik je Medveščak.

Ova sjajna djevojka karijeru je počela u ŽKK Zrinjski 2010, nosila je dres Livna i sarajevskog Play Offa. Kao tinejdžerka obukla je i dres juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kao i svim košarkašima i košarkašicama i Teina želja je da jednog dana zaigra u WNBA ligi (ženskoj verzji NBA lige), ali ova mlada Mostarka koju možemo slobodno nazvati i “missica pod obručima”, ima zrelo i racionalno razmišljanje. Kao što je i do sada gradila karijeru, tako želi i nastaviti korak po korak, pa bi voljela da naredni korak bude i neki ozbiljan europski klub.

Perićeva predstavlja veliku budućnost bh. košarke i bh. sporta, rođena je 1999. godine. Možda je uskoro vidimo i na popisu seniorske reprezentacije naše zemlje, a svojim igrama, trudom i radom je sigurno to zaslužila.

“Za reprezentaciju sam uvijek tu”, rekla je ova simpatična Mostarka kada smo je kratko upitali o reprezentaciji.

Ovo su sportašice koje zaslužuju pažnju i koje će u budućnosti biti veliki kapital bh. sporta. Inače, sportski uzor Tei je najbolja bh. košarkašica, naša reprezentativka Marica Gajić, a možda i Tea uskoro bude dijelila svlačionicu reprezentacije sa svojim uzorom.

Još jedan dragulj bh. sporta na koji moramo biti ponosni i kojeg moramo paziti, a veliki potencijal imamo da u budućnosti budemo ozbiljna pojava na mapi ženske europske košarke, pišu Sportske.ba.

Podijeli objavu