Podijeli objavu

Prije odlaska na liječenje MRD je bio 88 posto, potom 50 posto, a sad je samo 0,1 posto. Milino stanje je, kako vidimo, sve bolje, a ono što slijedi je transplantacija koštane srži

Iz SAD-a stižu sjajne vijesti – Marin Rončević, otac male Mile koja je početkom mjeseca otputovala na liječenje u SAD, javio je kako liječenje oboljele djevojčice od rijetkog oblika leukemije napreduje dobro.

'Ovo nismo očekivali ni u najluđim snovima': Iz SAD-a stižu sjajne vijesti o stanju male Mile 1

– MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1% (stvar skaliranja tj osjetljivosti testa – možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je bilo super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno. To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima…, napisao je Marin, prenose 24 sata.

Prije odlaska na liječenje MRD je bio 88 posto, potom 50 posto, a sad je samo 0,1 posto. Milino stanje je, kako vidimo, sve bolje, a ono što slijedi je transplantacija koštane srži.

– Ovo je sve bolje od ikakve prognoze, ičeg realnog, ali još nas puno toga čeka. Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, ali ovo je izvan svih očekivanja i odličan rezultat nakon samo pola prvog ciklusa. Mila izgleda super i njeno stanje je odlično, kaže Marin za 24 sata.

Podijeli objavu