Podijeli objavu

Poslije gotovo godinu i pol dana istrage uz podršku Europola, Ured državne kriminalne policije Beča (LKA) je uhitio organiziranu srpsku kriminalnu grupu umiješanu u seriju stambenih provala i drugih ilegalnih aktivnosti širom Europe.

Tijekom istrage LKA identificirano je ukupno 12 članova organizirane srpske kriminalne grupe, priopćio je Europol.

Ta grupa je izvela više od 31 provale i detektirale su je policije Austrije, Belgije, Francuske, Njemačke i Švicarske. Grupa je bila dobro organizirana, djelovala je širom Europe i redovno je razmjenjivala svoje članove. Oni su često koristili maloljetnike za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti.

Dvije članice grupe su uhićene dok su pokušale krađu u Austriji. One su u početku tvrdile da su maloljetnice i dale su lažne podatke o sebi zbog čega su ih austrijske vlasti ubrzo pustile. Kasnije je policija utvrdila njihov pravi identitet i izdane su europske tjeralice za njima. Otkriveno je da imaju 16 i 18 godina i uhićene su u Njemačkoj u svibnju 2018. kada su počinile još jednu krađu. U listopadu 2018. predane su pravosudnim vlastima Austrije.

U međuvremenu, još dva člana srpske organizirane kriminalne grupe uhićena su u Belgiji gdje su počinila slične prekršaje kao u Austriji. Vozača koji je imao veze s bandom identificirali su austrijske vlasti u listopadu 2017. godine i za njim je raspisana europska tjeralica, piše Tanjug.

Podijeli objavu