Podijeli objavu

Sin je mirno primio vijest o smrti oca, možda zato što su svi znali što mu se sprema

Veselin Vasko Vukotić, otac Igora i Jovice Vukotića koje se smatra vođama škaljarskog mafijaškog klana, ubijen je u Kotoru. Na Veselina Vukotića je ispred obiteljskog apartmana “Vukotić” u kotorskom naselju Dobrota zasad nepoznata osoba preksinoć oko 20.45 sati ispalila više hitaca i pobjegla.

Vukotić je prevezen u bolnicu, gdje je preminuo od ozljeda. Ubojica je, po svemu sudeći, profesionalac koji nije ostavio nikakve tragove. Iako ga je snimila kamera, nosio je šiltericu pa ga policija ne može identificirati.

Mirno primio vijest o smrti oca

Jovan Vukotić, koji u zatvoru u Beogradu služi kaznu od 15 mjeseci zbog krivotvorenja dokumenata iza rešetaka je mirno primio vest o smrti oca. Nije tražio da prisustvuje očevom sprovodu jer je u Crnoj Gori i zna da mu to iz sigurnosnih razloga ne bi bilo odobreno. Drugi sin, Igor je u bijegu.

Nakon ubojstva se isticalo kako je Veselin Vukotić znao da je “živa meta”, no iako se kretao nešto opreznije, nije imao osiguranje. Jedan od razloga zašto je znao da mu suparnički kavački klan radi o glavi bile su i jezive prijetnje, šifrirane u osmrtnici za jednog ubijenog kavčana, piše Blic.

Ubojstvo najavljeno u osmrtnici

Vladimir Roganović , istaknuti pripadnik kavačkog klana, likvidiran je nasred ulice u prosincu prošle godine. Kako su svjedoci opisali, ubojica je imao bradu staru tri dana, visok je oko 185 centimetara i nosio je imao crnu jaknu, a na glavi je u trenutku pucnjave imao kapuljaču. Izrešetao je Roganovića nasred ulice, ranio njegovog prijatelja Stefana Vilotijevića, a potom pobjegao pješke.

Osim samog, evidetno kriminalnog obračuna. kriminalistima su pozornost privukle i osmrtnice te posljednji pozdravi za Roganovićima objavljene u novinama.

‘Da ovakvog prevare manekeni i lisice’

U novinama je tada osvanula osmrtnica koju je potpisao “bata”, a koju su mnogi doživjeli kao šifriranu poruku i otvorenu prijetnju Vukotićima koje autor osmrtnice optužuje za ubojstvo Roganovića.

“Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Posljednji pozdrav bato”, objavljeno je u novinama. Mnogi su ovo shvatili kao otvorenu prijetnju braći Vukotić, jer u podzemlju “manekenom” nazivaju vođu škaljarskog klana, Jovana Vukotića koji je poznat i po vezi za srpskom manekenkom Dejanom Živković, koja mu je sada nevjenčana supruga i redovito ga posjećuje u zatvoru. “Lisicom”, navodno nazivaju njegovog brata Igora Vukotića.

Roganoviću je objavljena još jedna neobična osmrtnica u stihovima kojoj je autor navodno upravo vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

“Kuda si mi uletio, moj sokole, od divnoga jata tvoga. Zar nevolje ti ne znade, brate rano. E će tebe prevariti? Bog ih kleo! Moj svijete izgubljeni, divna glavo. Moje rane bez prebola, sunce, brate. Moje oči izvađene, rano ljuta. Kome braću ti ostavi, bratska hvalo. I staroga oca Duku, kuku Duka! I tvoju sestru mlađu, kukavicu. Što ne čuva mladu glavu, ljudska Vilo, što krvnika sa njom nasladi, bratska diko! Krvnici…”

 

Podijeli objavu