Podijeli objavu

HDZ je i dalje najjača politička stranka s potporom od 25,5 posto birača. Ipak, već treći mjesec zaredom HDZ-u pada potpora. Pokazuje to istraživanje Crobarometar za Novu TV.

HDZ je, naime, od veljače izgubio tri postotna poena, a kampanja je tek počela, javlja Dnevnik.hr.

SDP trenutačno može računati ds potporom 13,3 posto birača. Za SDP je to najlošiji rezultat otkako se provode mjerenja popularnosti stranaka u Hrvatskoj.

Živi zid ima gotovo jednaku potporu među biračima kao prošloga mjeseca, a trenutačno može računati na 11,9 posto birača. Ipak, to nije ni blizu prosinačkim rezultatima kada su bili izjednačeni sa SDP-om na drugom mjestu.

MOST travanj završava s blagim porastom potpore i može računati na 6,5 posto birača.

Nova politička opcija START u travnju ima potporu 4,9 posto birača. Odmah iza njih nalazi se stranka Milana Bandića koja trenutačno ima potporu od 3,5 posto.

Neovisni za Hrvatsku imaju jedan od boljih rezultata – 3,1 posto. HSS je ovoga mjeseca malo lošiji, ali i dalje imaju potporu od 2,8 posto birača.

Stranka Pametno travanj završava s potporom od 2,5 posto birača, HSU s 2,2 posto, a HNS i GLAS izjednačeni su s 2,1 posto potpore ispitanika.

IDS trenutačno može računati na potporu od 1,7 posto birača, Reformisti Radimira Čačića na 1,1 posto, a potporu od 1,1 posto ima i Zelena lista.

Podijeli objavu