Podijeli objavu

Ne samo da ne zna reći koju je školu završila nego nije baš sigurna ni kako se preziva

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prošlog je tjedna donio odluku o raskidu ugovora sa specijalističkom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu, malo je reći, osebujnog liječnika kojeg je razotkrila emisija Provjereno.

Ostaje dok dom zdravlja ne nađe novog liječnika

Kako su za Slobodnu potvrdili u zagrebačkoj direkciji HZZO-a, u studenome prošle godine obavljen je prvi nadzor i to zbog prijave pacijenata koji su se žalili na otežano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu.  U ambulanti će raditi do 30. travnja kako bi Dom zdravlja Zadarske županije, u čijim je prostorima radio kao koncesionar, imao dovoljno vremena pronaći novog liječnika.

S kontroverznim liječnikom razgovor su obavile i 24sata, na pitanje o ugovoru s HZZO-om dr. Jusup  rekao je da ga ima i da je sve legalno, samo ga nije imao kod sebe, da demantiramo zle jezike, nego su mu ostali doma.  Odnosno, šteta bi bilo ne ponoviti njegove točne riječi:

‘Ja sam HZZO i sve primitivce poslao p**u materinu?

“Imam sve! To što bi netko volio da nemam, ništa to ja ne znam. Imam sve potrebne dozvole, licence i papire potrebne da obavljam ovaj posao. Ja sam HZZO, komoru i sve primitivce poslao u p***u materinu. Ružna riječ ali sam ih poslao u sto p***i materinih”, rekao je.

No pored liječnika, šteta bi bilo da u nezamijećeno prođe njegova, kako se predstavlja, medicinska sestra i zaručnica. Ne nosi zaručnički prsten, kaže, jer su se zaručili u utorak. No zato se  25-godišnjakinja novinarima predstavila koristeći doktorovo prezime, kao Veronika Pecollaj Jusup (25).

No puno veći je problem to što  uopće nije završila  medicinsku školu. U najavi za Provjereno nije znala novinaru odgovoriti na pitanje gdje se školovala za medicinsku sestru.

‘Ima srednju, sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara’

“U Zadru”, odgovorila je.  “U kojoj školi?” pitao je novinar.

“Ne sjećam se iskreno. Hvala Bogu pa sam zaboravila. Ne želim se ni sjećati jer sam imala loše iskustvo s tom školom”, rekla je. “Koju? Pa medicinsku školu, rekla sam vam to već jednom. Što vi na ušima sjedite?” pitala je novinara.

Nakon nekoliko trenutaka 25-godišnja “medicinska sestra” rekla je da je medicinsku školu Vladimira Nazora u Zadru (koja nije medicinska, već gimnazija) završila 2006. ili 2007. godine. “Neka ljudi govore što hoće i neka lažu što hoće, ali ja sam ono što jesam”, odgovorila je.

“Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica. Fakultet nema, ali ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zida”, rekao je i dr. Jusup.

No iz Hrvatske komore medicinskih sestara kako u njihovu registru nema osobe pod njezinim imenom.

Objasnila u statuse koji ju razotkrivaju (ok, ne baš sve…)

Ipak i sama Veronika Pecollaj (Jusup?) je pokušala naći medicinsku sestru koja bi radila u Obrovcu. Uvjeti su idući: “marljiva, vrijedna i da sluša doktora”.

MISLILI SMO DA JE NEMOGUĆE, ALI SLUČAJ OBROVAC POSTAJE JOŠ BIZARNIJI: Evo tko je medicinska sestra osebujnog liječnika 1MISLILI SMO DA JE NEMOGUĆE, ALI SLUČAJ OBROVAC POSTAJE JOŠ BIZARNIJI: Evo tko je medicinska sestra osebujnog liječnika 2MISLILI SMO DA JE NEMOGUĆE, ALI SLUČAJ OBROVAC POSTAJE JOŠ BIZARNIJI: Evo tko je medicinska sestra osebujnog liječnika 3

Ako mislite da je način na koji piše brojeve telefona čudan, evo još jedan njen status, u kojem je, valjda, parafrazirala hit DJ Čobana.

MISLILI SMO DA JE NEMOGUĆE, ALI SLUČAJ OBROVAC POSTAJE JOŠ BIZARNIJI: Evo tko je medicinska sestra osebujnog liječnika 4

Odjednom shvatila da je kvalificirana

No za sve ima objašnjenje.

“Ja sam pokušavala naći medicinsku sestru za dr. Jusupa preko svojeg profila na društvenoj mreži, ali nisam uspjela jer nitko ne želi živjeti u Obrovcu i raditi za malo novca. Onda sam shvatila da sam i ja kvalificirana i zaposlila se”, kaže Veronika Pecollaj.

Podijeli objavu