Podijeli objavu

„Svjedoci ste da ni nakon ovog trostrukog ubistva, pa ni nakon ubistva policajca u Ljubiji, ili smrti Zdravka Krsmanovića, nije bio ni minut šutnje u Skupštini. Ja sam to predlagao a nije moje da predlažem to, to je nešto što se podrazumijeva. Imam osjećaj da ako se neko od vladajućih dobro ne ošiša, da će biti dan žalosti.

U Banjaluci danas nije dan žalosti. Izjave iz MUP-a kažu da je bezbjedonosna situacija na teritoriji Banjaluka na zadovoljavajućem nivou. Pitam se da li živimo na istoj teritoriji. Bio sam i sinoć i preksinoć u porodici Krunić da izjavim saučešće i bilo je mnogo ljudi i vjerujte da je svaki čovjek koji mi je prišao rekao da se pazim te ‘pazi da i ti ne ostaneš bez glave’. Došlo je do toga da ako se borite za vrijednosti, ako imate neke ideala, da vam je zaista glava u torbi. Kakva je to poruka?”, poručio je Stanivuković.

„Sve što smo čuli od ministra, ja sam znao više iz medija i jer poznajem prilike oko tog slučaja. Javnost je prestrašena i onda oni kažu da je samo promocija ako govorite o ubistvima. Pa koga to promovišem? Kad smo govorili o fotografisanju, isti poslanik je govorio pozdravljam što se uvodi zabrana, a onda kada je taj član skinut, isto su rekli da pozdravljaju što je skinuto. Nije prirodno da mi govore: ‘Draško, treba da šutiš’. Ne morate biti ni suprotnog mišljenja, već samo ako ste nepotkupljivi i imate uvjerenja, u vazduhu se osjeti prijetnja“, kazao je Stnovuković gostujući na N1.

O usvajanju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, kojima se dodatno ukidaju administrativne barijere Stanivuković je kazao:

“To je apsurdnost odluka koje donosimo. Stvorili smo takvu klimu da smo riječ lopov, lopovčina zamijenili sa rječju kontroverzni biznismen, i sve smo to dopustili. Kad trebamo porediti plate, poredimo ih sa onima u Bangladešu. Uvijek nađemo gore od sebe. Kao građani smo pristali na to, a ja to ne mogu“!

Podijeli objavu