Podijeli objavu

Braća Ibrahim sinovi su milijunaša Yoonus Ibrahima, trgovca začinima, te su se privatno školovali u Columbu

Objavljene su prve fotografije braće bombaša koji su se raznjeli na Uskrs u Šri Lanki, piše Daily Mail.

Snimka napada otkrila je kako su napadači neopaženo ušli u hotele dok su brojni gosti doručkovali, a samo trenutak kasnije hotelski restorani postali su mjesto iz horora.

Inshaf i Ilham Ibrahim smireno su ušli u hotele Shangri-La i Cinnamon Grand te su detonirali bombe na svojim prslucima ubivši pritom goste u hotelu koji su došli na uskršnji doručak.

Bogata braća usmrtila su tako preko četrdeset stranaca koji su tada bili na odmoru, a među njima je bilo i troje djece.

Raznjela sebe i djecu

Samo nekoliko sati kasnije policija je ušla u luksuzni dom Ilhamove trudne supruge Fatime koja je tada raznjela sebe, svoje troje djece i tri policajca.

screenshot/twitter

Zanimljivo je kako su braća Ibrahim sinovi milijunaša Yoonus Ibrahima, trgovca začinima, te su se privatno školovali u Columbu. Obitelj je smatrana modernom te nisu postojale sumnje kako su naklonjeni ekstremistima.

Inshaf je živio sa suprugom i djecom u domu vrijednom 1, 5 milijuna funti koji se nalazio u najelitnijem kvartu u Columbu, a na dan kada je Inshaf odlučio ubiti nevine ljude, supruzi je rekao da ide na poslovni put te da treba biti hrabra.

Obitelj supruge u šoku

Mr Alawdeen, Inshafov šogor, inače vlasnik kuće u kojoj je s obitelji bombaš živio, u šoku je nakon tragedije.

“Imao je sve – dobar posao, divnu ženu i četvero preslatke djece. Zašto bi učinio nešto ovakvo?”, pita se Mr Alawdeen.

Kaže kako njegov šogor nikada nije spominjao Islamsku državu te da nije nikada posumnjao da bi simpatizirao ekstremiste.

“Moja je sestra mentalno slomljena. On je osramotio našu obitelj, ne želim izaći više van. Ne želim nikoga pogledati u oči”, dodao je.

Šri Lanka je u ponedjeljak priopćila kako uvodi izvanredno stanje, suočavajući se s posljedicama nedjeljnih terorističkih napada u kojima je poginulo 290, a ranjeno gotovo 500 osoba, dok odgovornost vlasti pripisuju lokalnim islamističkim militantima povezanim s međunarodnim terorističkim organizacijama.

Podijeli objavu