Podijeli objavu

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Brod oduzeli su veću količinu parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 155.000 KM, saopćio je UIO.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji sa službenicima Carinske ispostave Brod otkrili su pokušaj nezakonitog uvoza parfema i mobilnih telefona u Bosnu i Hercegovinu.

Radilo se o većoj količini parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od cca 155.000 KM.

Sporna roba stranog porijekla je oduzeta, a protiv počinioca opisane nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

U prvom kvartalu 2019. godine službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka su provodeći službene radnje prilikom operativnih aktivnosti vršenih samostalno ili sa drugim agencijama za provođenje propisa u BiH izvršili privremeno oduzimanje robe kojom su učinjene povrede propisa, čija ukupna tržišna vrijednost se procjenjuje oko 5 miliona KM.

Onasa

Podijeli objavu