Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković otvorio je u petak poslijepodne najmoderniju ACI-jevu marinu na Jadranu – ACI marinu Rovinj u koju je u zadnje dvije godine uloženo 150 milijuna kuna. Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji ACI-ja u njegovoj povijesti.

– Ovih 200 vezova omogućuje jednu novu dimenziju i razinu nautičkog turizma u Hrvatskoj i vjerujem da će to dati dodatni impuls turizmu u Istri, koji je jedan od nositelja te djelatnosti u Hrvatskoj, kazao je Plenković na svečanosti otvorenja marine koja je kategorizirana s pet sidara te se nalazi odmah u nastavku Grand hotela Park rovinjske hotelske kuće Maistre i koji slovi za jedan od najluksuznijih hotela u državi.

Premijer je napomenuo kako je Vlada na sjednici lani u Puli usvojila odluke koje se odnose na niz projekata čija je vrijednost milijardu i pol kuna. Tu je proširenje Istarskog ipsilona od Pazina do tunela Učka, gradnja nove bolnice u Puli, preuređenje Arheološkog muzeja Istre u Puli te niz drugih investicija.

Predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić kazao je da se nova marina može opisati u četiri riječi – ljepota, luksuz, inovativna rješenja i sigurnost: – Atraktivna minimalistička arhitektura koja se uklapa u prostor i okoliš, nije vizualno nametljiva, koristi najmodernija tehnološka i infrastrukturna rješenja, s vrhunskom razinom usluge i bogatim sadržajima. Osmišljena je za prihvat većeg broja plovila znatno veće duljine nego u ostatku sustava, dakle usmjereni su na kvalitetan prihvat velikih i mega-jahti, poručio je.

Ministar turizma Gari Cappelli pohvalio se pak brojkama u predsezoni koje su bolje za više od 20 posto u odnosu na lani te istaknuo kako je za njih, između ostalih, uz Split, Poreč i Dubrovnik, zaslužan i Rovinj.

Rovinj, 170419.
ACI marina Rovinj iz temalja je renovirana a otvorenje se ocekuje krajem mjeseca.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
– U okolici ove marine s pet sidara je oko 1000 kreveta s četiri i pet zvjezdica. Dakle, u Rovinju je jedna velika koncentracija kvalitete hrvatskog turizma. Hrvatski turizam bilježi veliki iskorak, kazao je i dodao da je Hrvatska zakoračila u jednu tešku i izazovnu sezonu, ali da vjeruje da će biti uspješna i na razini prošle godine zbog dobre pripreme i kvalitete.

Inače, nova ACI marina Rovinj ima 196 vezova prosječne duljine plovila od 17 metara. Ima niz ugostiteljskih objekata, wellness, trgovinu mješovitom robom i dućan svjetski poznatih marki, predstavništva renomiranih prodajnih zastupnika luksuznih jahti, čarter agencije, servisni centar za plovila, itd. Također, ima wi-fi sustav najnovije generacije, a luksuznim plovilima sigurnost daje i najmoderniji sustav video nadzora te kontrole pristupa, piše Novac.hr.

Rovinj, 170419.
ACI marina Rovinj iz temalja je renovirana a otvorenje se ocekuje krajem mjeseca.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Rovinj, 170419.
ACI marina Rovinj iz temalja je renovirana a otvorenje se ocekuje krajem mjeseca.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Podijeli objavu