Podijeli objavu

Unatoč tome što je Barcelona trenutno u igri za trostruku krunu, nadolazeće ljeto na Camp Nou bit će u najmanju ruku zanimljivo.

Francesc Aguilar, jedan od glavnih novinara španjolskog Munda Deportiva, danas je u javnost izbacio plan ljetnog trošenja klupskog budžeta koji je navodno potvrdio ni manje ni više nego Jordi Mestre, potpredsjednik katalanskog klluba.

Aguilar je ‘tvitnuo’ sljedeće:

U prijevodu, na stranu je stavljeno 120 milijuna eura, što je cifra koju će Barcelona morati platiti Atletico Madridu ako na Camp Nou želi vidjeti Antoinea Griezmanna, navode Sportske Novosti. Također, trebalo bi biti dovoljno novca i da se obavi transfer Mathijsa de Ligta iz Ajaxa, dovoljno novca za rješavanje pitanja lijevog beka i dovoljno novca za potpisivanje novog ugovora s Ivan Rakitićem.

Prema konzervativnoj procjeni, proračun Barcelone u ovakvom scenariju mogao bi pretrpjeti ‘štetu’ veću od 200 milijuna eura.

Podsjetimo, pitanje novog Rakitićevog ugovora potezalo se ove sezone u više navrata. Spominjala se čak i potencijalna prodaja hrvatskog veznjaka na ljeto, ali prema svemu sudeći dogovor između dvije strane ipak će biti postignut.

Podijeli objavu