Podijeli objavu

“Polovicom ožujka izglasan je plan komunalnih aktivnosti, a mi smo tražili da nam se prije početka radova dostave troškovnici kako bi vidjeli hoćemo li sve prihvatiti ili ne i hoćemo li raditi kakav rebalans ili nešto drugo. Međutim, radovi su započeli i tek smo onda dobili troškovnike”, kazao je zastupnik Faber

Grad Zagreb prema predloženom troškovniku planira rekonstruirati kućicu s dva toaleta na dječjem igralištu na Trgu kralja Petra Krešimira IV, a to planira platiti čak 10.059,00 eura po metru kvadratnom.

Toaleti na igralištu

Vijest o planiranoj rekonstrukciji kućice s dva WC-a na Facebooku je objavila inicijativa ‘Zagreb je NAŠ’.

“Ako ste mislili da su zlatni wc-i na okretištu u Dubravi bili skupi i da skuplje ne može, prevarili ste se! Ovih dana planira se pozlaćivanje postojećih zahoda na dječjem igralištu u parku na Krešimircu. Naime, cijena planirane rekonstrukcije kućice s dva wc-a prema predočenom troškovniku iznosit će zapanjujućih 10.059,00 eura/m2!”, navedeno je u objavi.

Troškovnik pokazuje kako će se rekonstrukcija objekta platiti 229.850 kuna bez PDV-a, piše tportal. Vijećnik Robert Faber smatra kako se radi o napumpanim cijenama zbog čega su zaustavili radove na objektu koji je nešto manji od četiri metra kvadratna, a koje obavlja Zrinjevac. Objasni je kako se radovi trebaju obavljati na cijelom igralištu za cijenu od 526 tisuća kuna bez PDV-a, a uz to će se rekonstrurirati toaleti i to za 228.950 kuna bez PDV-a.

‘Cijene daleko odskaču od onih na tržištu’

“Polovicom ožujka izglasan je plan komunalnih aktivnosti, a mi smo tražili da nam se prije početka radova dostave troškovnici kako bi vidjeli hoćemo li sve prihvatiti ili ne i hoćemo li raditi kakav rebalans ili nešto drugo. Međutim, radovi su započeli i tek smo onda dobili troškovnike”, kazao je Faber te dodao kako su konzultirali arhitekte i građevinare i da nema dvojbe da se radi o cijenama koje daleko odskaču od onih koje su na tržištu.

Podijeli objavu