Podijeli objavu

Nekad bogato središte grada danas izgleda sasvm opustjelo. Tvrde to Puljani ističući kako sve sve odigralo nakon posrnuća Uljanika i otvarnja trgovačkog centra na Stoji

“Nemam više što, ne mogu gomilati dugove, pokušat ću prodati inventar i odlazim. Gradskoj upravi očito nije bitno da im sve više prostora zjapi prazno. Nismo mislili da ćemo ovako završiti” govori Dijana Toedorović, vlasnika kafića nasuprot kazališta u Puli. Tako i taj kafić zatvara svoja vrata u središtu istraskog grada.

Posrnuće Uljanika i otvaranje trgovačkog centra na Stoji, u kombinaciji s visokim gradskim najmovima, uništili su središte Pule, piše Glas Istre. Prva je opustjela Ulica Sergijevaca, zatim se do pola ispraznila Zagrebačka, a kao nova žrtva pala je Smareglina ulica kod gradske tržnice te obližnji Trg 1. svibnja. Dućani su se pozatvarali jedan za drugim, a dio ih još svoja vrata planira zatvoriti do kraja ovog mjeseca.

Zatvoren kultni kafić i trgovina stara 60 godina

Zatvoren je i Alkar, kultni kafić koji je obitelj Rađa otvorila davne 1972. godine. Njegov vlasnik mjesecima ranije upozoravao je da mu sgubuci gomilaju i da će to morati učiniti.

Iz prostora do njega, na Trgu 1. svibnja, uskoro odlazi riječka Rio trgovina, i to nakon punih 60 godina poslovanja.

“Imamo rasprodaju prije zatvaranja, ovdje smo do kraja travnja, ne isplati se više, nažalost”, priča prodavačica Ana. Smareglinu ulicu pritom opisuje kao potpuno opustjelu. Dodaje kako odlaze zbog visokog najma, ali i činjenice da nema ljudi.

Podijeli objavu