Podijeli objavu

Da će rat mafijaških klanova postati još brutalniji, bilo je jasno čim su sinovi Veska Vukotića objavili svoje posljednje pozdrave ocu u novinama

Ubojstvo Veska Vukotića, oca vođa zloglasnog škaljarskog klana, Jovice i Igora, mogli bi biti samo uvod u najveće krvoproliće otkako je ovaj crnogorski klan u ratu s onim drugim klanom, kavačkim. Kako piše crnogorski list “Dan”, nakon Vukotićeve likvidacije promptno su podignute mjere sigurnosti oko vođe kavačkog klana, Slobodana Kašćelana, koji se trenutno nalazi iza rešetaka.

Budući da je odmah po dovođenju Kašćelana u zatvor došlo do incidenta kojeg su inicirali suradnici škaljarskog klana, uprava je ovaj put naredila da se svima zabrani pristup vođi kavačkog klana, posebno onima koji imaju bilo kakvu, makar i najmanju vezu sa škaljarcima.

Nema nikakvog kontakta

Prema pisanju spomenutog crnogorskog listam Kašćelanu se čak i obroci donose u ćeliju kako bi se u potpunosti smanjio njegov kontakt s drugim zatvorenicima. Tijekom dnevnih šetnji posebno se vodi računa oko toga s kime će biti u grupi.

Posjeti Kašćelanu se odvijaju u danima kad ostali zatvorenici nemaju pravo na to, kako bi se spriječio eventualan sukob njegove obitelji s obiteljima zatvorenih suradnika škaljaraca.

Nekoliko dana nakon po uhićenju u Češkoj izručen Crnoj Gori, Kašćelan je bio verbalno napadnut u istražnom zatvoru, a potom su ga drugi zatvorenici gađali predmetima koji su im se tijekom šetnje našli pri ruci.

Poruka u čitulji

A da će rat mafijaških klanova postati još brutalniji, bilo je jasno čim su Vukotićevi sinovi objavili svoje posljednje pozdrave ocu u novinama. “Ponestalo mi je riječi! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj vječni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svatko zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života, a život je prolazan”, napisao je Jovan Vukotić, koji trenutno izdržava zatvorsku kaznu u Beogradu.

Jovan Vukotić je u rujnu uhićen u Antaliji nakon što je kod njega pronađena krivotvorena makedonska putovnica na ime Georgije Andonov. Ubrzo potom, zadnjeg dana studenog, Vukotić je osuđen na 15 mjeseci zatvora u Srbiji. Dva tjedna kasnije, u Češkoj je uhićen njegov najveći suparnik – Slobodan Kašćelan.

Klanovi su ranije djelovali kao jedna kriminalna grupa, no krajem 2014. u Valenciji je nestalo oko 300 kilograma kokaina, nakon čega je došlo do raskola među dvije skupine. Ubrzo su počela ubojstva na teritoriju Crne Gore, ali i Srbije, a u ratu su osim pripadnika zaraćenih klanova stradale i slučajne žrtve.

Podijeli objavu