Podijeli objavu

Atmosferu nalik onoj na utakmicama mirno je pratila žandarmerija dok su se vlasnik i djelatnici pekarnicu zaključali u prodavaonicu

Prije nešto više od dvije godine, sin vlasnika pekarnice na svom Facebook profilu objavio fotografiju u kojoj rukama oblikuje simbol Albanije, dvoglavog orla, a sada je jedan od korisnika tu fotografiju izvukao, prenio, jasno prozivajući o kome je riječ i gdje se nalazi.

BIZARNO DIVLJANJE SRBA ISPRED PEKARE: Počelo s dvoglavim orlom, završilo s dvije svinjske glave 1

 

Ubrzo se pred pekarom Roma u srpskoj Borči skupio cvijet tamošnje srpske mladeži koji je priredio atmosferu nalik onoj na nogometnim utakmicama.

Dvije svinjske glave…

Našla se tu naravno i skupina ekstremista pa je uz srpske zastave, karte Kosova u srpskim bojama i ostali nacionalistički folklor, bilo i skandiranja “ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji”, pjevalo se o paljenju džamija, no najbizarniji moment je bio kada su na automobil vlasnika pekarnice polijepili plakate (s ništa pitomijim porukama) i stavili dvije svinjske glave.

BIZARNO DIVLJANJE SRBA ISPRED PEKARE: Počelo s dvoglavim orlom, završilo s dvije svinjske glave 2

Vlasnik pekare i radnici su se zaključali u pekaru. Sve to se odvijalo pod budnim okom srpske žandarmerije. Nakon nekoliko sati, skupina se mirno razišla.

‘Tužno i zastrašujuće’

Divljanje je komentirao i nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević.

“Tužno i zastrašujuće za Albance u Srbiji… Srbiji iskreno želim da jednoga dana pristupi EU, ali da bi se to dogodilo, potrebno je uloziti značajnu količini truda u borbi protiv ovakve mržnje u društvu. Volju za time kod Vučića niti vidim ni očekujem. Nažalost.”, napisao je.

BIZARNO DIVLJANJE SRBA ISPRED PEKARE: Počelo s dvoglavim orlom, završilo s dvije svinjske glave 3

Bojan Glavasevic

@bglavasevic

Tuzno i zastrasujuce za Albance u Srbiji… Srbiji iskreno zelim da jednoga dana pristupi EU, ali da bi se to dogodilo, potrebno je uloziti znacajnu kolicini truda u borbi protiv ovakve mrznje u drustvu. Volju za time kod Vucica niti vidim ni ocekujem. Nazalost.

Petrit Selimi

@Petrit

LATEST: Few days before #Berlin summit, grotesque scenes in #Belgrade. An Albanian baker who took a photo (in his own @facebook) with an Albanian ethnic symbol, today got threatened by a mob of deranged nationalists who slaughtered and threw two pigs heads in front his bakery.

Prikaži sliku na Twitteru
Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Bojan Glavasevic
Podijeli objavu