Podijeli objavu

Jedan Cipranin koji je policiji pokušavao prijaviti sve što zna o slučaju kaže da ga je policija ispitivala te sumnjala da ima skrivene motive

Grčki vojni časnik Nicos Metaxa (35) priznao je da je ubio pet žena i dvije djevojčice. Policija je dva tijela pronašla u rudniku početkom mjeseca, a treće prošlog četvrtka dok se za ostalima traga nakon što je prvi serijski ubojica na Cipru priznao ubojstva.

Jedna od žrtava, Mary Rose Tiburcio (39), majka je šestogodišnje djevojčice Sierre koja se smatra nestalom i za kojom policija još traga, a ubojica je ubio i 8-godišnju Elenu Nataliu te se još ne zna gdje je završila njezina majka Florentine Bunee (36) iz Rumunjske kao ni Maricar Valdez Arquiola.

Nikoga nisu zanimale jer su žene i strankinje

Do žrtava je najvjerojatnije dolazio preko stranica za upoznavanje. Osim stravičnih zločina, Ciprani su zgroženi načinom na koji je istraga vođena, te prozivaju vlasti za mizoginiju i ksenofobiju, tvrdeći kako je zbog toga ubojica dugo nesmetano vrebao strankinje.

“Te žene su došle ovdje kako bi zaradile za kruh. Živjele su sa svojim obiteljima. Kada ih je zemlja progutala, nikoga nije bilo briga. Ubojici će suditi sud, ali drugo veliko pitanje je kriminalna nezainteresiranost koju je pokazala vlast kada su izašli prve informacije o zločinu. Moja stranka traži da ministar pravosuđa i načelnik policije podnesu ostavku. Nepovratno su kontaminirani”, rekla je zastupnica oporbene lijeve stranke AKEL, prenosi Euronews.

Daily Mail ističe kako je nestanak jedne od žrtava, Mary Rose Tiburcio, prijavljen u svibnju prošle godine, a tek sada su istražitelji proučili njeno on-line dopisivanje koje ih je odvelo do satnika.

Jedan Cipranin koji je policiji pokušavao prijaviti sve što zna o slučaju kaže da ga je policija ispitivala te sumnjala da ima skrivene motive.

Iako su serijska ubojstva nepoznata na Cipru, mediteranska država bilježi velik porast u kriminalu, osobito onom usmjerenom prema ženama.

 

Podijeli objavu