Podijeli objavu

Ishod pregovora o Brexitu između vlade britanske premijerke Therese May i oporbene Laburističke stranke, koji bi omogućio izlazak iz slijepe ulice rasprava o britanskom napuštanju EU-a, mogao bi biti poznat idući tjedan, rekao je u nedjelju glavni pregovarač Europske Unije Michel Barnier, piše Hina.

“Ovaj će tjedan biti iznimno važan. Bit će poznati rezultati pregovora između Laburističke stranke i vlade Therese May. Hoće li ti pregovori biti plodonosni?”, rekao je Michel Barnier za tv-LCI.

Glasnogovornica Laburističke stranke ranije je u nedjelju kazala da su pregovori bili produktivni, no da vlada mora pomaknuti neka svoja ograničenja.

Barnier smatra da pregovori između laburista i britanske vlade ne dovode u pitanje sporazum o izlasku iz EU-a, o kojemu je ranije postignut sporazum između bloka i britanske vlade.

“Dvije se strane slažu da je sporazum koji imamo zapravo jedini moguć. Dakle, sporazum što smo ga uspjeli postići je konačan i o njemu se više ne može pregovarati”, rekao je.

Na pitanje novinara hoće li Britanija krajem svibnja sudjelovati u predstojećim izborima za Europski parlament Barnier je odgovorio pozitivno, ako se prije izbora ne postigne neki dogovor.

“U skladu sa zakonom svaka članica EU-a, a to je i Velika Britanija, mora organizirati održavanje izbora”, rekao je.

Podijeli objavu