Podijeli objavu

‘Ne sjećam se’, mahom su bili odgovori na pitanja koje je davala svjedokinja na suđenju Milanu Bandiću i suradnicima za aferu Agram

U ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću zbog afere Agram u sklopu kojeg ga USKOK, uz još neke suradnike, tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna.

Suđenje je nastavljeno iskazima svjedoka među kojima je i Milkica Macan, žena za koju je Bandić u razgovoru s Bulumom rekao da je “iz njegove familije”. Macan, pak, tvrdi kako nije u srodstvu s nijednim od optuženih te je istaknula da se 2007. godine zaposlila u kuhinji u Gradu Zagrebu. Na sudu je rekla da je tada imala srednju stručnu spremu, te da je u međuvremenu napravila prekvalifikaciju za upravnog referenta pa je prešla u pisarnicu u Novom Zagrebu gdje radi na unosu podataka.

Iz USKOK-a kažu kako je nakon toga premještana još jednom, dakle, dva puta u dva mjeseca.

‘Ne sjećam se’

“Ne sjećam se jesam li u razdoblju između dva premještaja završila kvalifikaciju, pa da je to bio razlog zbog kojeg sam premještena s jednog mjesta na drugo”, rekla je Macan, ujedno navodeći kako se ne sjeća ni je li pritom dobila povišicu, niti uvjeta za dobivanje radnog mjesta.

Ne sjeća se ni je li o tome pričala s Bandićem, jer je “prošlo od toga pet godina’, ali ni je li sama tražila premještaj niti je li je netko zvao. Kazala je da je nakon premještaja i dalje dobivala odlične ocjene i da na njezin rad nitko nije imao prigovor, prenosi N1.

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti teške više od 25 milijuna kuna, USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Veći dio optužnice potvrđen je u ožujku prošle godine.

Podijeli objavu