Podijeli objavu

Prognoza o hladnom ponedjeljku i snijeg u višim predjelima se obistinjuje – snijeg trenutno pada na Učki gdje je temperatura ispod ništice, a snježni pokrivač stvara se i na Platku.

Noćas je, piše Istramet, od Umaga (27 mm) do Pazina i Labina (30 mm) pala obilna kiša, dok su na jugu poluotoka suprotno očekivanju modela zabilježene najmanje količine. Na Brijunima je tako palo samo 2 mm, u Pomeru 3 mm, a u Puli uglavnom 1-3 mm.

Obilna kiša pala je i u Rovinju i Poreču gdje je zabilježeno čak 32 mm, dok je kiše na Kvarneru bilo tek u manjim količinama, izdvojimo Kukuljanovo s 2 mm.

Sa zahladnjenjem kiša je u gorju prešla u snijeg.

Najave vrlo nestabilnih vremenskih prilika, ostvarile su se ovog vikenda, a njihovo ostvarenje nastavlja se i tijekom ponedjeljka, koji će biti i najhladniji dan ovog tjedna, piše Rimeteo.

Prema sinoptičkoj karti nalazimo se u polju izjednačenog tlaka zraka, ali uz dotok hladnijeg, vlažnog i nestabilnog zraka. Ovog jutra, na našem području je pretežno oblačno vrijeme, uz oborine uglavnom slabog do umjerenog intenziteta, a vjetar je sjevernih smjerova, umjeren do jak.

Zbog pritjecanja hladnijeg zraka, snijeg je počeo padati u višim gorskim predjelima, pa tako snježni pokrivač bilježimo na Platku, Učki te Zavižanu, javlja Rimeteo.

Podijeli objavu