Podijeli objavu

Papa Franja često je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a istu poruku uputio je sada i vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova “tračanja”.

Papa je u ponedjeljak primio oko 230 talijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetog Martina de Poresa te im, između ostalog poručio da “ne pokleknu pred iskušenjem tračanja i ogovaranja”, tako karakterističnim za mjesta na kojima obavljaju svoj posao.

Umjesto toga, svoju bi profesiju trebalo da obavljaju “u duhu kršćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje”.

Papa Franjo ih je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Pores, peruanski svetac iz 16. stoljeća kojega je Pavao VI proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći je dio života proveo pomažući siromašnima i bolesnima.

Talijanski frizerski saloni i brijačke radionice tradicionalno su zatvorene ponedjeljkom, zbog čega je grupa izabrala slobodan dan za posjetu Vatikanu, piše Hina.

 

Podijeli objavu