Podijeli objavu

Dvadeset i dvije godine nakon prvog predstavljanja i nakon nekoliko poluuspješnih pokušaja revitalizacije, Bandai Namco je danas predstavio novu verziju Tamagotchija. Ako ste odrasli u 90-ima sigurno se sjećate igračkica u kojima je živio vaš maleni digitalni ljubimac koji bi vas najčešće tražio da ga nahranite usred noći, groznim piskutavim zvukom.

Sad nam se vraća; a ovoga puta igračka je ušla u doba smartphonea. Naime, dodana je mogućnost povezivanja Tamagotchija s mobitelom, te mogućnost braka između dva Tamagotchija. Možete ih pokušati i razmnožavati, pa imati, kao fol, djecu s ljudima preko interneta ili s vašim prijateljima.

EKRAN JE U BOJI, ALI I DALJE JE SVE VRLO JEDNOSTAVNO

Tamagotchi On, kako se službeno zove, nešto je i veći od svojih prethodnika, pa više neće stati na privjesak vaših ključeva. Samim time, teško će se i boriti protiv vašeg mobitela za mjesto u vašem džepu. No, nešto što se nije promijenilo je jednostavnost, odnosno činjenica da se ispod ekrana nalaze samo tri tipke. Njima biste trebali moći raditi apsolutno sve što je potrebno za brigu oko vašeg malog virtualnog ljubimca.

Ekran u boji, za slučaj da niste vidjeli prošlu moderniziranu verziju, nije nikakva novost. Isti takav se nalazio i na prošloj generaciji, a čini se da ovaj nije previše unaprijeđen. Malen je i nešto slabijeg kontrasta boja, no to mu daje šarm kakav je imao i prvi crno-bijeli model kojeg smo svi imali.

MOĆI ĆETE ZAPROSITI DRUGOG TAMAGOTCHIJA

Tamagotchiji mogu međusobno komunicirati preko infracrvene veze, poput daljinskog upravljača i vašeg televizora. Ta funkcija nije previše nova, budući da je predstavljena još 2004. godine s modelom Tamagotchi Connection. No, ovoga puta možete preko te veze poslati vašeg ljubimca u posjetu prijatelju u virtualni hotel ili im dogovoriti vrijeme za igru. Ako sve prođe dobro, možete i zaprositi drugog Tamagotchija.

Prava posebnost ovog modela je Bluetooth, s kojim se Tamagotchi povezuje s vašim mobitelom. Kada uđe u prodaju, negdje oko lipnja ove godine s cijenom od 60 dolara, bit će lansirana i popratna mobilna aplikacija, piše Telegram.hr. Preko nje ćete moći upoznavati nove Tamagotchi likove, sudjelovati u događajima poput velikih partija i festivala, te otključavati posebne dodatke i poklone za vašeg ljubimca, ovisno gdje se nalazite. Dakle, ubačen je i element istraživanja i hodanja po vanjskom svijetu, što malo podsjeća i na igru Pokemon Go.

Podijeli objavu

Odgovori