Podijeli objavu

Prema informacijama iz Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske, oko 15:30 sati došlo je do nesreće u kojoj je jedna osoba pala sa zidina, javlja dubrovacki.hr.

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o padu još uvijek nepoznate osobe u klaustar Franjevačkog samostana. Služba Hitne pomoći je izašla na teren, a stupanj ozljeda još uvijek nije poznat.

Nažalost, ovo nije prvi slučaj pada sa zidina.

Još se pamti nesreća iz 2010. u kojoj je kod kupališta Porporela smrtno stradao strani turist. Kako su ispričali očevici, mlađi muškarac pao je s visine od tridesetak metara s tvrđave sv. Ivana  u Dubrovniku na stijene prilikom čega je zadobio ozljede po cijelom tijelu. Iako je nakon pada pokazivao znakove života, ubrzo je preminuo.
Samo dva dana ranije na isti je način teško nastradala mlada Australka, no ona je imala više sreće jer je ipak preživjela.

Turistkinja Tania Hearnden (24) samo je stjecajem sretnih okolnosti ostala živa nakon stravičnog pada s 15-ak metra visokih stijena ispod starogradskih zidina Dubrovnik. Završila je u “šok sobi”, priključena na respirator. Dobila je teške tjelesne ozljede politraumatiziranog tipa a utvrđene su ozljede bubrega, slezene, rebara i karlice. Utvrđena je i ozljeda kralježnice.

2012. godine pri padu sa zidina teško je nastradala britanska državljanka. Očevici su naveli da se poskliznula i pala na glavu. Zadobila je ozljede glave, piše Slobodna Dalmacija.

Podijeli objavu

Odgovori