Podijeli objavu
Oslabljeni Fenerbahče potpuno nadigran, Efes prvi put u finalu 1Iako je Fenerbahče došao u Vitoriju oslabljen bez Luigija Datomea i Joffreyja Lauvergnea te sa zakrpanima Nikolom Kalinićem i Janom Veselyjem, malo tko je mogao pretpostaviti da će biti svladan baš s tolikom razlikom.

Još u prvom poluvremenu se i vodila ravnopravna bitka, ali u nastavku susreta Fener je potpuno nadigran. Efes je igrao kao u transu i samo povećavao razliku na krilima sjajnih Shanea Larkina i Vasilija Micića.

Obrana Fenerbahčea nije funkcionirala, u regularnom dijelu sezone odrađivala je posao na fantastičan način, ali ovdje je Efes prolazio kako je htio, a Larkin i Micić bili su nezaustavljivi.

Efes je ubacio 14 trica i potpuno je nadskakao protivnika s omjerom 43:25.

Susret je definitivno prelomljen početkom zadnje četvrtine kada je Micić povezao pet poena i odveo Efes ns 73:57. Željko Obradović odmah je pozvao minutu odmora, ali nije pomoglo.

Green i Sloukas nešto su odradili u napadu, ali obrana Fenerbahčea bila je daleko ispod razine i Efes je rutinski slavio s velikom prednosti.

Larkin je ubacio 30 poena uz sedam skokova i sedam asistencija, a Micić 25 poena uz pet skokova. Kod poraženih Vesely je ubacio 14 poena, a Green 13, javlja Sportnet.hr. U sastavu Efesa Kruno Simon odradio je 11 minuta i ostao bez poena.

Podijeli objavu

Odgovori