Podijeli objavu

Bentley će svoj 100. rođendan obilježiti superluksuznom knjigom o povijesti ove kompanije koja će se tiskati u maloj seriji, a u najekskluzivnijoj varijanti biti će ukrašena dijamantima. Legendarni britanski proizvođač luksuznih automobila ove godine obilježava stoljeće postojanja, a osim ekskluzivnih jubilarnih serija pojedinih modela, Bentley je za kolekcionare i vlasnike vozila te marke pripremio još jedno iznenađenje.

Riječ je o posebnoj knjizi od preko 800 strana, teškoj čak 30 kg, koja pokriva prvih 100 godina kompanije. Zaljubljenici u Bentley tu će pronaći sve o automobilima i ljudima koji su obilježili stoljeće postojanja ovog brenda. U ponudi će se naći tri verzije knjige u ograničenim brojevima.

“Centenary Edition” biti će tiskana u svega 500 primjeraka, a kupci će moći birati između 4 dostupne boje korica, izrađenih od iste one kože koja se koristi u enterijeru Bentley automobila. Još ekskluzivnija je verzija nazvana “Mulliner Edition”, s obzirom da će biti tiskana u samo 100 primjeraka.

Ova varijanta knjige moći će se naručiti u jednoj od 17 nijansi luksuzne kože, a biti će upakirana u ukrasnu kutiju izrađenu od aluminija od kojeg Bentley pravi dijelove svojih motora.

Posebno zanimanje je što su dijelovi unutrašnjosti ove kutije obloženi gumom s pneumatika modela Bentley Speed 8, pobjednika u Le Manu 2003. godine.

Za kupce ovog izdanja osiguran je i besplatan obilazak kroz tvornicu u kojoj se prave Bentley automobili.

Na prvoj stranici svake od knjiga iz izdanja “Centenary Edition” i “Mulliner Edition” biti će otiskana fotografija kupca sa svojim Bentley-jem (podrazumijeva se da će ove knjige moći nabaviti samo vlasnici automobila prestižnog brenda) i osnovne informacije o vlasniku, pa će praktično svaki primjerak knjige biti unikatan.

Na kraju, Bentley je predvidio i ultraluksuznu varijantu knjige koja će biti tiskana u svega 7 primjeraka.

Ovo izdanje nazvano “Carat Edition” bit će ukrašeno dijamatima i koštat će čak 260.000 dolara, što je više i od cijene nekih modela tog britanskog proizvođača, izvijestio je B92.net.

Podijeli objavu

Odgovori