Podijeli objavu

Saborski zastupnik Predrag Fred Matić komentirao je rast broja branitelja i to 24 godine nakon Domovinskog rata.

Gostujući u RTL Direktu bivši ministar branitelja, SDP-ov Predrag Fred Matić komentirao je rast broja branitelja i to 24 godine nakon Domovinskog rata.

“Tužan sam i pomalo ogorčen s onime što HDZ radi s hrvatskim braniteljima. Cijena šatora dolazi na naplatu i to je nešto s čime se HDZ ne zna i ne može boriti. Potpuno je jasno da je ovo ispunjavanje zahtjeva šatoraša”, rekao je Matić.

Napomenuo je da je on četiri godine bi ministar, a da nikad nije od tadašnjeg premijera Zorana Milanovića tražio pomoć.

“Današnji ministar (Tomo Medved) ponaša se kao sindikalni povjerenik. Kad se god netko za nešto žali i plače on odmah trk kod Plenkovića i oni to ostvare. Sad nam, toliko nakon rata dolaze tisuće novih branitelja, a to je samo početak pakla koji nam slijedi – aktivira se drugi dio zakona iz 2017. koji omogućava pripadnicima HVO-a da potpuno uđu u hrvatski mirovinski sustav”, kazao je.

Ponovio je svoju tezu da “40 ljudi, čelnika braniteljskih udruga, maltretira cijelu državu”.

“Oni sve imaju riješeno u svojim životima, roštilj od 120 kvadrata i njih baš briga za druge. Branitelji su najpoznatija, najpoštenija skupina u društvu i nisu to zaslužili. Treba im reći koliko je torta i da u budućnosti može biti samo manja.”

“Kad smo mi analizirali povećanje broja branitelja, to se događalo uoči izbora, to je kupovanje glasova. Boli ih briga jer ne ide njima iz džepa”, dodao je Matić.

Na pitanje tko toliko godina nakon rata traži status invalida, odgovara: “To treba pitati Mamića da pita u Međugorju. To je čudo nad čudima”.

Podijeli objavu