Podijeli objavu

Da su i na najvećim manifestacijama kao što je Eurosong moguće greške pokazuje vijest da su u srijedu na službenom YouTube kanalu Eurosonga popravljeni rezultati finala. Kako piše portal Eurosong.hr, Europska radiotelevizijska unija priznala je pogrešku prilikom zbrajanja bodova tijekom objave rezultata žirija u finalu Eurosonga 2019.

Problem je stvarao bjeloruski žiri koji je, suprotno pravilima EBU-a, prije finala otkrio za koga su glasali pa ih je EBU raspustio. Zbog toga, EBU je morao naći neki alternativni način kako stvoriti rezultate žirija, koji su napravljeni tako da su uzeli zemlje koje su u istom potu kao i Bjelorusija (Armenija, Rusija, Gruzija i Azerbajdžan), vidjeli kako su finalisti prošli kod njih i izračunali prosječne rezultate, piše Večernji list.

Međutim, na tablici rezultata tijekom prijenosa uživo bodove od jedan do 12 dali su zemljama koje su bile u zadnjih deset umjesto onima koje su bile u top deset. Prema ispravljenoj verziji, Bjelorusija je dala Malti 12 bodova, 10 Sjevernoj Makedoniji, osam Cipru, sedam Italiji, šest Nizozemskoj, pet Azerbajdžanu, četiri Švicarskoj, tri Grčkoj, dva Švedskoj i jedan Rusiji.

Podijeli objavu