Podijeli objavu

Marko Perković Thompson nikad nije dobio zabranu nastupanja u Njemačkoj, objavljeno je na njegovoj stranici na facebooku. Reakcija je došla nakon što su neki mediji problematizirali puštanje pjesme ‘Lijepa li si’ na HDZ-ovom skupu u Ciboni gdje je bila i Angela Merkel pod objašnjenjem da je riječ o ‘pjevaču kojem je zabranjivan nastup u Njemačkoj’.

Objavu s Thompsonove stranice prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji,

ponukani zadnjim izljevima mržnje i širenja laži od strane pojedinih medija kako je Thompsonu zabranjeno nastupanje u Njemačkoj dužni smo Vam pojasniti kako su to obične laži i podmetanja.

U Njemačkoj je bilo situacija podlog podmetanja na način lažnog prijavljivanja, ucjena i prijetnji prema vlasnicima dvorana kako bi iste otkazali, a ta otkazivanja su pojedini mediji vješto upakirali u ‘zabrana koncerta’ i to ponavljali bezbroj puta ne bi li svojim lažima što više naštetili kako samom Thompsonu tako i Hrvatskoj državi za koju smo uvjereni da je nikad nisu ni željeli.

Dragi prijatelji,ponukani zadnjim izljevima mržnje i širenja laži od strane pojedinih medija kako je Thompsonu…

Gepostet von Marko Perković Thompson am Donnerstag, 23. Mai 2019

U nastavku donosimo priopćenje Thompsonovog odvjetnika Davorin Karačić

U odnosu na navode mnogobrojnih medijskih napisa u Hrvatskoj, kako je na središnjem predizbornom skupu HDZ-a u dvorani Dražena Petrovića puštena pjesma Marka Perkovića Thompsona, a čiji nastupi da su u Njemačkoj bili ‘zabranjivani’ dužni smo reagirati te istaknuti kako ni jedan koncert Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj nikad nije bio zabranjen.

Nije sporno da su se u dosadašnjoj karijeri Marka Perkovića Thompsona pojavljivala podmetanja, neistinite optužbe, otežavanje nastupanja i slična djelovanja nedobronamjernih ljudi, koji su imali za posljedicu odgode koncerata, otkazivanja zakupa dvorana u kojima bi se nastupi trebali održati, međutim u sadržajnom smislu nikada nije došlo do zabrane bilo kojeg koncerta Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj, kako to zlonamjerno, pojedini mediji i izvori žele nametnuti javnosti.

Naime, izraz zabrana sadržajno znači odluku nekog tijela vlasti, koje takvom odlukom želi spriječiti određeno događanje a svako nepoštivanje takvog sprječavanja odnosno zabrane predstavljalo bi kažnjivo djelo.

Kako u tom smislu ne postoji ni jedna odluka bilo kakve vlasti u Njemačkoj koja bi na temelju svoje nadležnosti i ovlasti zabranila održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona, predmetni navodi predstavljaju klevetničke navode kojima se narušava čast i ugled Marka Perkovića Thompsona.

Stoga će Marko Perković Thompson zaštitu svojih prava zahtijevati te ostvariti pred sudovima Republike Hrvatske“, prenosi Direktno.hr.

Podijeli objavu

Odgovori