Podijeli objavu

Texas – Sarai Ruiz (18) proslavila je kraj svog srednjoškolskog obrazovanja u Teksasu. Tijekom svečanosti dodjele diploma, stajala je uz kolege iz razreda i kraj svoje mame.

TUŽNA MATURA Ljubav ne poznaje prepreke: Djevojka u togi zagrlila deportiranog oca na granici 1

Djevojka je rođena u Wisconsinu, gdje je živjela s majkom i ocem. Kada je imala četiri godine, njezin otac Esteban Ruiz je deportiran iz države, prenosi Unilad.

Sarai i njezina majka su nastavile živjeti u Wisconsinu do njezine sedme godine, kada su se preselile u Teksas, a zatim i u Nuevo Laredo (Meksico) da bi čitava obitelj mogla biti zajedno.

Unatoč životu u Meksiku, djevojka je nastavila pohađati školu u Sjedinjenim Državama. Značilo je to da svaki dan prelazi granični most da bi završila obrazovanje.

Esteban nije mogao pohađati maturu svoje kćerke jer mu nije dozvoljen ulazak u državu. Stoga je čekao u Puente de Las Americas da bi joj čestitao, a ona ga je doista iznenadila u svečanoj togi.

I graduated today..I tried so hard not to cry when we saluted our parents knowing that only my mom was there..I knew my…

Gepostet von Sarai Ruiz am Freitag, 24. Mai 2019

Sarai je za NBC objasnila situaciju: „Gledala sam moju mamu dok je ravnatelj držao govor. Nisam mogla ne primijetiti da su ostalima došla oba roditelja, a ne samo mame. Bili su to ili mama i tata, ili mama, tata i djedovi i bake. To me pogodilo, jer sam znala da moj tata ne može biti tu“.

TUŽNA MATURA Ljubav ne poznaje prepreke: Djevojka u togi zagrlila deportiranog oca na granici 2

Sarai kaže da je zagrlila tatu i počela plakati. „Osjećala sam da sam ispunila snove moje mame i mog tate, da nađem bolje mogućnosti koje oni nisu imali“.

Sarai je podijelila video na Facebooku, a isti je postao viralan. U opisu je napisala: „Znala sam da me moj tata neće gledati kako primam svjedodžbu, ali htjela sam ga iznenaditi u togi i kapici“.

Prisjetila se i trenutka kad joj je tata rekao da nitko nikada neće razdvojiti njihovu obitelj, a sada kaže da je bio u pravu.

Prošlo je toliko vremena i to je istina – nikada nas ništa neće razdvojiti. Neće nas razdvojiti niti granica, niti most. Čak niti nemogućnost prelaska neće promijeniti činjenicu da smo mi obitelj.“

Sarai planira nastaviti obrazovanje na Sveučilištu Teksas u Austinu.

Podijeli objavu

Odgovori