Podijeli objavu

Ivan Pernar iz Živog zida komentirao je stanje u Živom zidu. “Moja odluka je konačna”, rekao je uz napomenu da je izjavu dao već jučer kad je rekao da ako se ne odustane od suspenzije Bunjca, i on napušta stranku.

“Ja sam uvijek bio za razumna rješenja, ali i protiv toga da se unutarstranačke stvari rješavaju preko medija jer je to kontraproduktivno za stranku. Osuđujem one koji su organizirali pressicu na Zrinjevcu i denuncirali mog kolegu Branimira Bunjca. Dogovor je uvijek moguć, ali za njega je potrebno više strana. S moje strane je uvijek postojala volja za razgovor”, rekao je Ivan Pernar novinarima u Saboru.

Kaže da više ne može nazvati Ivana Vilibora Sinčića i sjesti za stol. Na pitanje zašto to ne može odgovara da mu je to teško i da ne želi sudjelovati u napadima na vlastitu stranku.

Zapitao se i koliku podršku trenutačno vodstvo stranke ima. “Da Vladimira Palfi izađe na unutarstranačke izbore pitanje je koliko bi dobila podrše”, smatra Pernar.

“Čak sam i pretrpio odluku da se izbaci Bunjca iz stranke, ali kada sam vidio kako ga se denuncira kao čovjeka onda se u meni prelomilo. Ista osoba koja je organizirala pressicu na Zrinjevcu, mene maknula s liste za europske izbore je snimila i objavila taj video jučer”, rekao je Pernar, ali na pitanje novinara misli li na Vladimiru Palfi nije htio konkretno odgovoriti.

Istaknuo je kako su on i Bunjac spremni sjesti za stol. “Ali čini mi se da s druge strane stola nema nikoga i da pričam sa zidom”, rekao je.

Iako formalno nije izašao iz Živog zida koristi termin “bivši kolege” pa su ga novinari zamolili da i to pojasni. “Kada kažem bivši kolege govorim u smislu konteksta jer se ne osjećam kao dio te grupoe i moj osjećaj je da će Vladimira Palfi uzeti mandat u Saboru.

Ako ne dođe do kompromisa sigurno ću osnovati novu stranku i ići ću na izbore samostalno ili u koaliciji, nije mi problem biti ni zadnji na listi. Ako birači odluče da je moja era u hrvatskoj politici gotova to nitko ne može zaustaviti, moja sudbina ovisi o biračima.

Ja iz Živog zida ne izlazim dok kod Branimir Bunjac bude sjedio sa mnom u Saboru. U onom trenutku kada ga se makne iz Sabora ja ću izaći iz Živog zida”, zaključio je Pernar.

“Ideja je da se profiliraju i rotiraju novi ljudi, njih pet. Dogovor je onemogućen, našli smo alternativno rješenje, da do parlamentarnih izbora ja idem u Europski parlament, a nakon toga ćemo vidjeti. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga mogu dati Tihomiru Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će odlučivati disciplinska komisija”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Odluka disciplinske komisija stranke može ići u četiri smjera, objasnio je Sinčić, a to su: opomena, zabrana kandidiranja, zabrana imenovanja i isključenje iz stranke.

 

Podijeli objavu