Podijeli objavu

Istraga o zlostavljanju djece u Škotskoj dovela je do jezivog otkrića. Pojedini katolički svećenici iz reda kršćanske braće u Škotskoj organizirali su satanističke zabave i na njima silovali dječake – navode mediji.

U Škotskoj je u tijeku istraga o zlostavljanju djece, koja pokazuje da su neki mališani bili žrtve pedofila iz Katoličke crkve.

Dave Sharp, jedan od zlostavljanih, svjedoči da je kao dječak bio silovan na satanističkim zabavama.

On je opisao kroz kakvo je sve seksualno, tjelesno i emocionalno nasilje prošao u katoličkom dječjem domu “Sveta Niniana” u mjestu Falkland.

Ovaj dom vodio je katolički red kršćanske braće, poznat po svom radu na evangelizaciji i edukaciji, ali i po brojnim skandalima sa seksualnim zlostavljanjem djece, štićenika.

Šarp je svjedočio da su ga silovali, vezali i zatvarali u prostoriju za tuširanje.

On je zlostavljan u periodu od 1971. sve do 1975. godine, a sada se odrekao svog prava na anonimnost.

Bio je štićenik doma za nezbrinutu djecu nakon što mu je majka umrla.

Šarp navodi da je jednom kažnjen jer je upitao gdje je njegov prijatelj iz doma koji je nestao, navodi Hayat.ba. Kasnije se saznalo da se taj dječak ubio, vjerojatno zbog trauma izazvanih zlostavljanjem.

Prema nekim svjedočenjima, dječake su slali po cijeloj Škotskoj i Irskoj da bi ih silovali na posebnim “zabavama”.

Škotski “satanisti” obratili su se tim povodom zgroženoj javnosti poručivši da dječake nisu silovali “njihovi pripadnici već da je riječ o kršćanskim ritualima”.

Ovo je samo jedan u nizu pedofilskih skandala koji godinama tresu Katoličku crkvu.

Podijeli objavu

Odgovori