Podijeli objavu

Baš ste počeli rezati krastavac za salatu i onako usput gricnuli jednu feticu kad je uslijedilo gorko razočaranje… Ako ste u takvim situacijama imali običaj sve skupa baciti u smeće, drugi put iskušajte neki od ovih trikova za izvlačenje gorčine iz krastavaca.

1. Protrljajte im krajeve

Odrežite feticu s bilo kojeg kraja krastavca i dobro je kružnim pokretima protrljajte po mjestu s kojeg je odrezana. Dok trljate stvorit će se gusta bijela pjena što znači da iz krastavca izlazi cucuritacin, sastojak koji se prirodno nalazi u plodu i daje mu gorčinu. Metoda je stara, provjerena i učinkovita.

Nemojte da vam gorki krastavac zagorča život! Donosimo tri rješenja za izvlačenje neugodne arome iz omiljenog sastojka ljetne salate 1

2. Posolite ih

Prerežite krastavac uzduž i obje polovice posolite pa protrljajte. Stvorit će se bijela pjena kao u prvom slučaju, prenosi Slobodna Dalmacija. Prije nego nastavite s pripremom, isperite i pjenu i sol. Postupak je ponekad potrebno ponoviti 2-3 puta.

3. Izbrazdajte ih vilicom

Oguljenim krastavcima prođite duž površine vilicom. Nastat će lijepi uzorak, a postupak bi trebao osloboditi višak sastojka koji mu daje gorčinu.

Podijeli objavu