Podijeli objavu

Proteklih tjedan dana bili su vrlo uzbudljivi za radnike trebinjske hitne pomoći, koji su u ovom periodu imali čak tri intervencije nad Trebinjcima koji su pretrpjeli ujed zmija otrovnica, među kojima i jedan dječak od svega tri i pol godine.

Zahtjevne intervencije

Kod dva slučaja evidentiran je ujed šarke i to u selu Grab i na Trebinjskim Brdima, dok je kod jednog slučaja evidentiran ujed poskoka i to na izletištu Studenac. Na sreću, brzom intervencijom medicinskih radnika spriječene su opasne posljedice, pacijenti su stabilno i oporavljaju se.

Najzahtjevnija intervencija bila je na Trebinjskim brdima, gdje je šarka ugrizla stariju ženu u predjelu koljena. To su odmah primijetili ljudi koji su bili sa njom, unijeli je u kamion i krenuli ka Trebinju, dok su u međuvremenu pozvali hitnu, čiji se tim odmah uputio ka Planim Dolima, gdje se nezgoda dogodila.

Na čelu tima bio je doktor Vasko Kovač, koji su vozilom hitne do kamiona, u kojem je bila nesretna žena, stigli za svega 20 minuta, iako se, uglavnom, do tog mjesta vozi u prosjeku oko 45 minuta, jer je u pitanju makadamski put.

I dok je Trebinjka izlazila iz kamiona kako bi prišla medicinskim radnicima, nagazila je na poskoka i počela da vrišti. Trebinjskim medicinarima u početku nije bilo jasno šta se sada dogodilo, misleći da su u pitanju halucinacije zbog djelovanja otrova.

Međutim, poskok je ubrzo prošao između nogu doktora Kovača i tek tada im je bilo jasno da ženu, samo pukom srećom, poskok nije ugrizao, jer bi u tom slučaju bilo pitanje šta bi se sa njom dogodilo, prenosi ABC portal.info.

Ona je prebačena u trebinjsku bolnicu gdje je smještena na intenzivno liječenje.

Podijeli objavu

Odgovori